CADCollege logo
Persbericht: Schoolboeken Inventor 2012, 17-08-2011

Schoolboeken Inventor 2012
Auteur: ir. R. Boeklagen

Nijmegen, 17 augustus 2011
Uit handen van de bekende auteur Ir. R. Boeklagen geeft TEC/CADCollege deze maand drie nieuwe boeken uit voor Inventor 2012. Het onderwijs is als eerste aan de beurt en zij krijgt maar liefst twee basisboeken, deel 1 en 2. Met deze paperbacks leert de leerling van het MBO en HBO stap voor stap de basis- en gevorderde technieken van de meest gebruikte ontwerptechnieken van Inventor. De boeken zijn Nederlandstalig en gebruiken Nederlandse tekennormen.

De leerboeken Inventor voor het MBO/HBO zijn gemaakt op verzoek van het technisch onderwijs in Nederland. Het leert de leerling stap voor stap alle 3D CAD-mogelijkheden. Alle lessen zijn geschreven in een prettig leesbare stijl. De lessen zijn met veel voorbeelden geillustreerd en bevatten veel oefeningen. De van oorsprong Nederlandse teksten en tekennormen zorgen ervoor dat uw student de juiste kennis opdoet (tekenregels volgens de NEN, millimeters, ISO en DIN bibliotheek, de juiste projectiemethode). Door de combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen lenen de boeken zich uitstekend voor zelfstudie.

U als docent en uw studenten maken gebruik van de studentensite van Autodesk waar u CAD-programma's als Inventor gratis kunt downloaden. Hierdoor gebruiken de studenten hun schoolcarriere lang de nieuwste en modernste software. Gaan ze in het tweede jaar weer naar een nieuwe softwareversie over, dan kunnen ze daarbij het boek met gevorderde onderwerpen in de nieuwste versie verkrijgen . Zo werken uw eerstejaars met het Inventor Basisboek deel I en kunnen zij het volgend schooljaar naar de nieuwe versie met het Inventor Basisboek deel II.

1. Inventor 2012 Basisboek Deel I

Het basisboek Inventor deel I leert uw leerling stap voor stap de grondbeginselen van 3D CAD met onder andere: solid modelling, samenstellingen met constraints, inleidingen in: skeletmodeleren, machineframes, plaatwerk en animaties.

2. Inventor 2012 Basisboek Deel II

Een vervolg op dit boek is het basisboek deel II met onder andere de onderwerpen skeletmodeleren vervolg, mechanieken, plaatwerk, complexe vormen en kunststofonderdelen.3. Inventor 2012, Computer Ondersteund Ontwerpen

De verkorte uitgaven zijn gemaakt op verzoek van het technisch onderwijs. Het volledige boek Inventor, Computer Ondersteund Ontwerpen met rond de 1550 bladzijden is geschikt voor het bedrijfsleven, particulieren en wordt tevens gebruikt als verdieping voor studenten en docenten. Dit complete boek bevat alle onderwerpen en gaat dieper in op ieder onderwerp. Daarnaast behandelt het complete boek ook veel meer onderwerpen zoals projectbeheer, een koppeling met Excel, iPart, iAssembly, iMate, iLogic, Design Accelerator, sterkteberekeningen en Vault.

Auteur Ronald Boeklagen

De basisboeken en het volledige boek over Inventor zijn zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen en maken deel uit van zijn serie Computer Ondersteund Ontwerpen. De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op tijdens de cursussen Inventor en AutoCAD. Tevens verzorgt hij de HBO-opleidingen voor Inventor, AutoCAD, Revit en 3ds Max. Hij ontving de Autodesk award 'Best ATC Instructor of the Benelux.

Instructiefilmpjes

Inventor leert uw student vooral door oefening. Er zijn heel veel oefeningen opgenomen in de schoolboeken. Als extra service bij de boeken heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen uit het boek voor te doen. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug.

Tip

Ga op de site van de uitgever via de CAD Tools uw opgedane kennis toetsen, of laat het uw leerling doen.


Titelgegevens:

Inventor 2012, Basisboek deel 1, ISBN 978-90-72487-75-9, '27,95
Inventor 2012, Basisboek deel 2, ISBN 978-90-72487-76-6, '27,95
Inventor 2012, Computer Ondersteund Ontwerpen, ISBN 978-90-72487-74-2, €59,50
Auteur: ir. R. Boeklagen, Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, (+31) (0)24 356 56 77. U kunt rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon (024) 356 56 77 of via internet www.cadcollege.nl. Ook in de boekhandel verkrijgbaar onder het ISBN nummer.