CADCollege logo
Persbericht: AutoCAD (LT) 2005, 25-06-04
Leerboek en naslagwerk AutoCAD 2005
Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Nijmegen, 25 juni 2004

TEC / CAD College BV geeft in Nederland en België al jaren het standaardwerk uit voor AutoCAD. In juni komt TEC uit met een nieuw leerboek en -naslagwerk voor AutoCAD 2005. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd die betrekkingen hebben op de nieuwe mogelijkheden van release 2005. Een zeer compleet boek van 1776 pagina’s voor €49,50.

De nieuwe gebonden uitgave over AutoCAD 2005 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken. Naast de basiskennis leert hij ook specialistische zaken als Internettechnieken met DWF en I-drop en leert de gebruiker AutoCAD aan te passen aan zijn werkzaamheden. Via de CADCollege Tools op www.cadcollege.com zijn aan de hand van dit boek duizenden symbolen te downloaden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich tevens voor zelfstudie. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek tevens uitstekend te gebruiken als naslagwerk.
De nieuwe uitgave over AutoCAD 2005 is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen en maakt deel uit van zijn serie "AutoCAD, Computer Ondersteund Ontwerpen. De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op in AutoCAD en Inventor. Tevens verzorgt hij de HBO-opleidingen voor AutoCAD en Inventor. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux.

Tekenregels


Alle onderwerpen zijn terug te vinden in deze uitgave. Het 2D tekenen is uitgebreid met nieuwe hoofdstukken over de sheetsets. Het aanpassen is uitgebreid met hoofdstukken over de toolpalettes. Nieuwe functies zoals de tabellen en de velden komen verspreid door het boek op meerdere plaatsen terug omdat deze technieken bij verschillende werkzaamheden gebruikt kunnen worden. Daarnaast legt Boeklagen meer nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing ingevoerd om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts.

Instructie video via Internet


De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan, waarin de oefeningen uit het boek worden voorgedaan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft.

Het boek “AutoCAD 2005, Computer Ondersteund Ontwerpen” is opgebouwd uit vijf delen. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 675 pagina's, 3D ontwerpen 275, Koppelen en samenwerken 50, Aanpassen (met VBA of VisualLISP) 550 en het naslaggedeelte bestaat uit 210 pagina’s. Prijs €49,50, ISBN 90-72487-41-9.
Leerboek en naslagwerk AutoCAD LT2005
Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Ook voor de LT-uitgave van AutoCAD 2005 is het boek verkrijgbaar. Het boek is opgebouwd uit vijf delen. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 560 pagina's, 3D ontwerpen 110, Samenwerken 60, Aanpassen (menu's, lijnsoorten, arceerpatronen) 80 en het naslaggedeelte bestaat uit 120 pagina's. Prijs '39,50, ISBN 90-72487-42-7.

De boeken zijn te bestellen via onderstaande website of bij TEC, telefoon 024–356 5677. De boeken zijn ook verkrijgbaar in de boekhandel onder vermelding van het ISBN-Nummer.

www.cadcollege.nl