CADCollege logo
Persbericht: Boek Inventor 11, 13-09-06
Leerboek Inventor 11
Auteur: ir. R. Boeklagen

Nijmegen, 13 september 2006

TEC / CAD College geeft in Nederland en België het standaard leerboek uit voor Inventor en AutoCAD. Voor Inventor komt TEC binnenkort uit met een nieuw leerboek voor versie 11. Dit complete boek wordt uitgegeven in een hardcover en maakt deel uit van de serie Computer Ondersteund Ontwerpen. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie 10. Alle Basisfuncties van het werktuigbouwkundig CAD ontwerpen worden uitgebreid behandeld met ondermeer ook frames, plaatwerk- en lassen. Gevorderde onderwerpen zoals Vault, Styles en templates, adaptiviteit en maat- en vormvarianten worden onder de loep genomen. Maar ook specialistische zaken als sterkteberekening maken met behulp de Eindige Elementen Methode (FEA). En natuurlijk komen ook alle specifieke vernieuwingen van deze nieuwe versie 11 aan bod.

Deze nieuwe uitgave over Inventor is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen. De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op in Inventor en AutoCAD en verzorgt tevens de HBO-opleidingen hiervoor. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux. De nieuwe uitgave over Inventor 11 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek en naslagwerk met daarmee ook Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken, zowel de basiskennis als ook gevorderde en specialistische mogelijkheden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich uitstekend voor zelfstudie.

Ontwerpen en tekenen
Het boek is uitgebreider dan de vorige uitgave. Met dit boek leert u niet alleen een 3D programma gebruiken, maar leert u vooral ook hoe u moet ontwerpen. Een van de nieuwe onderwerpen is het methodisch ontwerpproces. Deze wordt uitgebreid behandeld, zodat niet alleen mooie modellen, maar ook goed werkende producten ontworpen worden. Er wordt ingegaan op¨de modules Design Accelerator en Frame generator. Met deze modules wordt een ontwerp snel uitgewerkt in 3D modellen. Naast methodisch ontwerpen legt Boeklagen ook de nadruk op het belang van de tekenregels. Regels als, welk lassymbool gebruik je in welke situatie, hoe gebruik je arcering, hoe plaats je bemating, neemt hij dan ook en passant mee.

Instructie video via internet
De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft, maar die ook voor de docent die met het boek lesgeeft een welkome verwijzing aan zijn studenten zal zijn.

Totaal aantal pagina’s 1160. Het boek wordt begin oktober verwacht. Prijs €49,50.

Titel: Inventor 11, Computer Ondersteund Ontwerpen
U kunt rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon (024) 356 56 77 of via Internet www.cadcollege.nl. Ook in de boekhandel verkrijgbaar onder ISBN 90-72487-51-6.
Auteur: ir. R. Boeklagen, Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, (+31) 24 356 56 77. Hardcover, prijs: €49,50