CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

Cursus Fusion 360 Gevorderd

Bij de vierdaagse cursus Fusion voor Gevorderden leert u alles over Skelet modelleren, Parametrisch ontwerpen, de 2D tekeningen aanmaken volgens de NEN / ISO norm, Plaatwerk uitslaan en Ontwerpen van een printbord.

Startniveau: Basiscursus Fusion of minimaal drie maanden praktische ervaring met Fusion is een vereiste om aan de cursus mee te kunnen doen. Er wordt er van uit gegaan dat u onderdelen zonder problemen kunt modeleren.


U leert

U leert de belangrijkste tekentechnieken van Fusion met de volgende cursusonderwerpen:

  • Werken in teamverband
  • Skelet modeleren
  • Parametrisch ontwerpen
  • Uitwerken 2D tekeningen
  • Renderen
  • Mesh modeleren
  • Plaatwerk
  • Inleiding Mechatronica, ontwerpen pcb board


Doelgroep Ontwikkelafdeling
Voorkennis Basiskennis Fusion
Duur 4 dagen
Lesmateriaal Nederlandstalig leerboek Fusion 360 Nieuwste uitgave maart 2021
Certificaat Autodesk Authorised Training Centre (ATC), wereldwijd erkend
Plaats CAD-leslokalen of online, Nijmegen
Data en prijs cursuskalender
Aanmelden

Werken in teamverband

Het programma Fusion is ontwikkeld met samenwerken in gedachte. Een projectteam deelt het ontwerp in de cloud. Iedereen van het projectteam kan ieder moment bij het ontwerp, waar hij of zij ook is, met Windows of Apple. Alle veranderingen worden bijgehouden en u kunt elk moment teruggaan naar een vorige stap. In de historie wordt bijgehouden wie de verandering heeft gemaakt, wanneer en waarom. U kunt bestanden van anderen direct gebruiken ongeacht met welk systeem deze gemaakt zijn. Deze techniek heet AnyCAD. Werkt uw partner met Inventor, Solid works of Solid Edge?: geen probleem. U werkt met hun bestanden en u kunt daarop verder bouwen.

Parametrisch ontwerpen

Door parameters een naam te geven en relaties in te stellen kunt u snel een maatvariant maken. U ontwerpt bijvoorbeeld een kast voor een bepaalde ruimte en met een druk op de knop is deze kast ook te gebruiken voor een andere ruimte met andere maten.

Uitwerken tekeningen

Als u werk uitbesteed zult u uw tekeningen netjes moeten uitwerken met de juiste symbolen, bemating en toleranties. Deze worden aangeleerd.

Renderen

U leert een natuurgetrouwe weergave te maken voor een presentatie of folder.

Mesh modeleren

U leert een mesh (STL bestand) die u heeft gedownload of gescand klaar te maken voor gebruik in een ontwerp. Daarvoor moeten het model soms gerepareerd worden, omdat er gaten in zitten of het model moet gedeeld worden, omdat deze niet in een keer gefreesd kan worden.

Mechatronica

U leert hoe u een mechanisch ontwerp en elektronica combineert. Er wordt als voorbeeld een schemerlamp met LED lampjes uitgewerkt in 3D. Eerst wordt het mechanische gedeelte uitgewerkt. Deze wordt tijdens de cursus 3D geprint.  Het PCB bord is ge├»ntegreerd in het ontwerp. Daarna wordt een schema van LED verlichting uitgewerkt en omzet naar een 2D printplaat en 3D model. De Gerberbestanden worden gebruikt voor het frezen van de printplaat. Normaal gesproken wordt dit uitbesteed. In de cursus leert u hoe u de mechanische en elektronica wereld combineert. U krijgt praktisch informatie, zodat u direct met uw eigen ontwerp aan de slag kunt. U kunt hiermee goedkoop allerlei kleine taken automatiseren of zelf een mini-robot, cnc frees of 3D printer maken.