CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

Cursus Inventor Update

Als u in het verleden al ervaring heeft opgedaan met Inventor, maar niet bekend bent met de nieuwste versie is deze opfriscursus geschikt voor u. In slechts twee dagen leert u zowel de nieuwe en aangepaste functies van de nieuwste Inventor edities. De cursus biedt de achtergrondinformatie en diepgang die u nodig heeft om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan met Inventor. Op deze manier leert u snel wat u nodig heeft zonder opnieuw een volledige Inventor Basiscursus te volgen.

Cursusgegevens

Doelgroep geoefende Inventor gebruiker
Voorkennis minimaal 12 maanden praktische ervaring
Duur 2 dagen
Plaats CAD-leslokalen, Nijmegen
Lesmateriaal Nederlandstalig hand- en leerboek; de nieuwste uitgave
Certificaat Autodesk Authorised Training Centre (ATC), wereldwijd erkend
Data en prijs
Aanmelden

U leert

De ervaring leert dat Inventor gebruikers niet altijd updaten naar de laatste versie. Daarbij komt dat er ook versies worden overgeslagen. Daarom komen niet alleen de wijzingen van de laatste Inventor versie aan bod, ook de twee versies ervoor worden uitgebreid besproken.

U leert

De cursus wordt vaak op maat aangeboden: de lijst met onderwerpen wordt aangepast aan de groep. De laatste Inventor versies zijn het uitgangspunt:

  • Het Lint en het markeringsmenu (Eng: Ribbon, Marking menu)
  • Multi-body modeling, Skelet modeleren (ook genoemd top-down design) en Layout Design
  • Kunststof onderdelen en Nieuwe plaatwerk mogelijkheden
  • Splines en visuele stijlen
  • iLogic en bijvoorbeeld Copy Design
  • Nieuwe modules in de Eindige Elementen Methode
  • Diverse kleine uitbreidingen, zoals de functie shrinkwrap.

U kunt na de cursus

U kunt na afloop van de cursus zelfstandig tekenen met de nieuwste versie van Inventor.

Nieuwe tekentechnieken

Inventor verandert razendsnel. Vanaf versie 10 tot 2013 is Inventor niet alleen makkelijker geworden, maar zijn de mogelijkheden ook sterk uitgebreid. Bij de laatste Inventor edities hoort een nieuw uitgangspunt: de focus ligt niet meer op het modelleren van een onderdeel, maar op het optimaliseren van het hele ontwerpproces. Voorbeelden hiervan zijn het skeletmodelleren, layout design en iLogic.

Tip

Bent u aangesloten bij een branchefonds, vraag dan subsidie aan voor uw cursus. Bij het branchefonds voor de Metaal, de OOM, kan het zelfs zo zijn dat de cursus binnen het totaal voor u beschikbare budget zelfs gratis is!

Vervolgcursus

Aansluitend op deze Updatecursus kunt u de vierdaagse cursus Inventor Gevorderd volgen. U leert bij deze Gevorderde cursus efficiƫnter werken en effectiever omgaan met Inventor.