CADCollege logo
Persbericht: AutoCAD LT 2009, 21-07-08

Leerboek en naslagwerk AutoCAD LT2009
Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Nijmegen

21 juli 2008

TEC / CAD College BV geeft in Nederland en België al jaren het standaardwerk uit voor AutoCAD en Inventor. Zo ook dit jaar. Naast het boek voor de volledige versie van AutoCAD komt TEC nu ook uit met een nieuw leerboek en -naslagwerk voor AutoCAD LT2009. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd die betrekkingen hebben op de nieuwe mogelijkheden van release LT2009. Een zeer compleet boek van 968 pagina’s voor €45,50.

De nieuwe gebonden uitgave over AutoCAD LT2009 is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen. Het boek is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken. Naast de basiskennis, waaronder de nieuwe interface, leert hij ook specialistische zaken. Bovendien leert de gebruiker AutoCAD LT te optimaliseren voor zijn eigen werkzaamheden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich prima voor zelfstudie. Door de grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek uitstekend geschikt als naslagwerk.
De nieuwe uitgave over AutoCAD LT2009 is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux. Via de CAD College Tools zijn aan de hand van dit boek duizenden symbolen te downloaden.

Het boek is opgebouwd uit drie delen. Het eerste deel gaat over het 2D-tekenen. Dit deel is vooral gericht op de beginnende gebruiker van AutoCAD LT. Op gestructureerde wijze wordt alles uitgelegd wat nodig is voor een efficiënte omgang met AutoCAD LT. Deel 2 gaat over het Aanpassen van AutoCAD LT en is bestemd voor de gevorderde gebruiker. De leerstof is gericht op het toespitsen van de software op het werk. Bijvoorbeeld door het gebruik van toolpalettes of het aanmaken menu's, lijnsoorten of arceerpatronen. Het derde deel is het naslagwerk en bevat 135 pagina's aan overzichten. Deze gebruikt de lezer naast het werk en om snel beknopte informatie terug te vinden. Dit deel bevat tevens ook de index.

Tekenregels, beginners en gevorderden


Alle onderwerpen zijn terug te vinden in deze uitgave. Vooral de user interface is sterk veranderd in vergelijking met voorgaande versies. U werkt nu met het lint (Eng: Ribbon). Daardoor werkt u sneller en overzichtelijker dan hiervoor.  Daarnaast legt Boeklagen meer nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Door het hele boek heen zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing ingevoerd om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts.

Vernieuwingen


Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de nieuwe interface en de nieuwe mogelijkheden van LT 2009. Er is geen bladzijde onveranderd gebleven. AutoCAD LT wordt steeds duidelijker AutoCAD 2D. 2D functies van AutoCAD worden overgenomen door LT. Er zijn daarom de laatste jaren een aantal nieuwe hoofdstukken aangemaakt voor dit lesboek. Er is een hoofdstuk bijgekomen over de mogelijkheden van de tabel en het veld. Het hoofdstuk over aanzichten (Engs: Views) is sterk uitgebreid. In de laatste versie van dit boek zijn er al nieuwe hoofdstukken gemaakt voor de nieuwe positioneringmogelijkheden van LT zoals Otrack en Extention. Er zijn twee nieuwe hoofdstukken gemaakt voor de dynamische blokken en een nieuw hoofdstuk voor het schrijven van macro's in de toolpalettes.

Instructie filmpjes via Internet


De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft. Als de lezer het leuk vindt kan hij na de oefeningen uit het boek te hebben doorgenomen een toets afleggen via de CADCollege Tools op Internet om te controleren of hij alles goed kan toepassen. Daar zijn bovendien ook duizenden symbolen te downloaden.

“AutoCAD LT2009, Computer Ondersteund Ontwerpen”, ir. R. Boeklagen, ISBN
978-90-72487-59-9.
U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon: 024 - 356 56 77 of via Internet www.cadcollege.nl. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar onder het nummer 978-90-72487-59-9. Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen. Gebonden uitgave, prijs: €45,50

TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Center &  Autodesk Authorised Publisher.

www.cadcollege.nl