CADCollege logo
Persbericht: Boek Inventor 9, 04-09-04

Leerboek Inventor 9
Auteur: ir. R. Boeklagen

Nijmegen, 15 september 2004
TEC / CAD College geeft in Nederland en België het standaard leerboek uit voor Inventor, het Parametrich 3D ontwerpprogramma voor de machinebouw van Autodesk, de makers van AutoCAD.. VNa de release voor Inventor 8 komt TEC binnenkort uit met een nieuw leerboek voor versie 9. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie. Alle Basisfuncties van het werktuigbouwkundig CAD ontwerpen worden uitgebreid behandeld met ondermeer ook plaatwerk- en lassen. Gevorderde onderwerpen zoals styles en templates, adaptiviteit en maat- en vormvarianten worden onder de loep genomen. En natuurlijk komen ook alle specifieke vernieuwingen van deze nieuwe versie 9 aan bod.

Deze nieuwe uitgave over Inventor is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen en maakt deel uit van zijn serie "Computer Ondersteund Ontwerpen". De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op in Inventor en AutoCAD. Tevens verzorgt hij de HBO-opleidingen voor Inventor en AutoCAD. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux. De nieuwe uitgave over Inventor 9 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek en naslagwerk met daarmee ook Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken, zowel de basiskennis als ook gevorderde mogelijkheden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich uitstekend voor zelfstudie.

Tekenregels


Het boek is uitgebreider dan de vorige uitgave die bedoeld was voor versie 8. De onderwerpen uit versie 8 zijn uitgebreid in de praktijk getest en verwerkt in versie 9. Naast methodisch ontwerpen legt Boeklagen ook de nadruk op het belang van de tekenregels in zijn nieuwe boek. Steeds vaker ziet hij dat mensen wel leren tekenen, maar geen achtergrond hebben over de regels van de technische tekening. Regels als, welk lassymbool gebruik je in welke situatie, hoe gebruik je arcering, hoe plaats je bemating, neemt hij dan ook en passant mee.

Instructie video via internet


De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft, maar die ook voor de docent die met het boek lesgeeft een welkome verwijzing aan zijn studenten zal zijn.

Het boek "Inventor 9" is opgebouwd uit vijf delen. Naast het inleidende deel ‘Inventor in vogelvlucht’ bevat het boek de delen 'Schets' (eng: sketch), 'Vorm' (eng: feature), 'de 2D tekening', 'Samenstellingen' (eng: assembly) en 'Plaatwerk'. Totaal aantal pagina’s wordt geschat op 800. Het boek wordt half oktober verwacht. Prijs '39,50.

Titel: Inventor 9

U kunt rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon (024) 356 56 77 of via Internet http://www.cadcollege.nl. Ook in de boekhandel verkrijgbaar onder ISBN 90-72487-43-5. Auteur: ir. R. Boeklagen, Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, (+31) 24 356 56 77. Paperback, prijs: '39,50.