CADCollege logo
Persbericht: BCAD 5.3, 01-07-2011

BCAD 5.3, eenvoudig CAD-tekenen voor iedereen.
TEC/CAD College brengt haar nieuwste versie uit van BCAD, het Nederlandstalige CAD-systeem met leerboek en 7000 symbolen.

BCAD is een zeer gebruiksvriendelijk, Nederlandstalig CAD programma. Het wordt gebruikt in scholen in het vak techniek, in het secundair onderwijs, als opstap naar AutoCAD en als eindsysteem voor eenvoudig tekenwerk. Alle basis 2D tekenfuncties zijn aanwezig, zodat u optimaal gebruik maakt van de voordelen van CAD. U maakt, wijzigt, bewaart en print uw tekeningen. BCAD wordt geleverd met een Nederlandstalig leerboek/handboek van 280 pagina's, 7000 symbolen en wordt ondersteund met filmpjes op internet.

BCAD is al vanaf de beginjaren 90 een bekende speler in de CAD-wereld. Hoe geavanceerder de CAD-systemen werden hoe meer vraag er kwam naar een eenvoudige tool. Zo hebben veel leerlingen in het technisch onderwijs, veel ouderen en tekenbureau's met eenvoudig tekenwerk jarenlang plezier gehad van BCAD. Ook als opstap naar geavanceerde CAD-systemen heeft het zijn diensten bewezen. BCAD-tekeningen kunnen omgezet worden naar AutoCAD en visa versa. De bijgeleverde symbolenbibliotheek bevat 7000 symbolen volgens de Nederlandse normen en gebruiken. Ze zijn geselecteerd uit de werktuigbouwkunde, de bouwkunde, de procestechniek, de warmtetechniek, de elektrotechniek, Elektronica, automatisering en veiligheid.

Vernieuwingen

BCAD 5.3 is gebruiksvriendelijker dan ooit en is aangepast aan de moderne computers.

* Aanpassingen aan het besturingssysteem:

  • Het programma werkt op Windows 7, Vista en XP
  • op 32- en 64-bits computers en
  • op kleine en op grote beeldschermen.

* Modernisering van de interface:


U kunt de interface instellen via Opties > Instellingen. Als u klassiek aanzet, verschijnt de interface van BCAD 5. Als klassiek uit staat, dan verschijnt de interface van BCAD 5.3. Een moderne interface met o.a.:
  • Moderne duidelijke buttons
  • Tooltips met afbeeldingen. Deze leggen in het kort uit hoe de functie werkt
  • Afbeeldingen in de dialoogboxen
  • Zoomen en pannen met het muiswiel
  • U kunt commando's geven door de namen in te typen. Deze worden automatisch aangevuld
  • Diverse commando's zijn beter gestroomlijnd om deze makkelijker te maken.
  • De conversie naar AutoCAD verloopt beter.

Het bestandsformaat is hetzelfde gebleven, zodat u uw tekeningen niet hoeft te converteren.

Symbolen

Met ondermeer 7000 symbolen voor de Metaaltechniek/ Werktuigbouwkunde, Bouwkunde, Elektronica en Veiligheid (onder andere voor vluchtwegtekeningen).

Instructiefilmpjes

En mocht de lezer van het leerboek niet uit een opgave kunnen komen, dan kan hij via Internet een filmpje bekijken waarin de oefening wordt voorgedaan.

Over TEC/ CADCollege
Het opleidingsinstituut TEC/ CADCollege verzorgt al jaren de standaard leerboeken voor AutoCAD en Inventor in Nederland en België. Tevens ontwikkelt zij de educatieve software voor technische scholing in Tekenregels en Tekeninglezen, de 'CAD College Series'. Ir. Ronald Boeklagen is naast auteur ook opleider bij het instituut in Nijmegen. Door het verzorgen van lessen weet Boeklagen wat de gebruiker van de boeken nodig heeft als ondersteuning om goed overweg te kunnen met Inventor. Zijn kunde als docent blijkt uit de Autodesk Award ‘Best ATC Instructor’ die hij heeft mogen ontvangen. TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Centre &  Autodesk Authorised Publisher. Website: www.cadcollege.nl.

BCAD 5.3, eenvoudig Nederlandstalig CAD systeem, ir. R. Boeklagen, ISBN 978-90-72487-77-3.

U kunt BCAD (CAD systeem + leerboek + 7000 symbolen) rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon: 024 - 356 56 77 of via internet www.cadcollege.nl. BCAD is ook in de boekhandel verkrijgbaar. Prijs: '69,50.