CADCollege logo
Persbericht: AutoCAD LT2004, 11-07-03

Leerboek en naslagwerk AutoCAD LT2004
Auteur: ir. R. Boeklagen
Nijmegen

7 november 2003
TEC / CAD College geeft in Nederland en België al jaren het standaardwerk uit voor AutoCAD LT. Na de release van AutoCAD LT2004 komt TEC uit met een nieuw leerboek en naslagwerk voor deze LT-versie van het pakket. In de opzet hiervan zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie, zoals een opdeling in hoofdstukken voor beginners en experts.

De nieuwe uitgave over AutoCAD is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen en maakt deel uit van zijn serie "AutoCAD, Computer Ondersteund Ontwerpen. De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op in AutoCAD. Tevens verzorgt hij de Hbo-opleidingen voor AutoCAD. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux. De nieuwe gebonden uitgave over AutoCAD LT2004 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken. Naast de basiskennis leert hij ook specialistische zaken als koppelingen leggen met Microsoft Office. Ook is er informatie te vinden over Internettechnieken met DWF en I-drop en leert de gebruiker AutoCAD aan te passen aan zijn werkzaamheden. Via de CADCollegeTools zijn aan de hand van dit boek duizenden symbolen downloaden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich tevens voor zelfstudie. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek tevens uitstekend te gebruiken als naslagwerk.

Tekenregels


Het boek is uitgebreider dan de vorige uitgave die bedoeld was voor versie LT2002. In totaal beslaat de inhoud 1.024 pagina's. Alle onderwerpen zijn dan ook terug te vinden in deze uitgave. Het 2D tekenen is uitgebreid met aanzichten, zoals bijvoorbeeld gebroken aanzichten. Daarnaast legt Boeklagen meer nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Alle hoofdstukken zijn opnieuw ingedeeld. Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing ingevoerd om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts.

Verdiepingsstof


Voor de echte liefhebbers is er extra verdiepingsstof bijgekomen. De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van LT2004 staan apart aangegeven. En mocht de lezer niet uit een opgave kunnen komen, dan kan hij via Internet een filmpje bekijken waarin de oefening wordt voorgedaan.

Het boek “AutoCAD LT2004, Computer Ondersteund Ontwerpen” is opgebouwd uit vijf delen. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 560 pagina's, 3D ontwerpen 110, Samenwerken (koppelen en tekenen met MS Office) 140, Aanpassen 80 en het naslaggedeelte bestaat uit 120 pagina’s

Het boek is te bestellen via onderstaande website of bij TEC, telefoon (024) 356 56 77. Daarnaast is het ook in de boekhandel te bestellen onder ISBN 90-72487-36-2.

www.cadcollege.nl