CADCollege logo
Persbericht: Boek Inventor 10, 14-09-05
Leerboek Inventor 10Auteur: ir. R. Boeklagen

Nijmegen, 4 oktober 2005

TEC / CAD College geeft in Nederland en België het standaard leerboek uit voor Inventor en AutoCAD. Voor Inventor komt TEC binnenkort uit met een nieuw leerboek voor versie 10. Dit complete boek wordt uitgegeven in een hardcover en maakt deel uit van de serie Computer Ondersteund Ontwerpen. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie 9. Alle Basisfuncties van het werktuigbouwkundig CAD ontwerpen worden uitgebreid behandeld met ondermeer ook plaatwerk- en lassen. Gevorderde onderwerpen zoals styles en templates, adaptiviteit en maat- en vormvarianten worden onder de loep genomen. Maar ook specialistische zaken als sterkteberekening maken met behulp de Eindige Elementen Methode (FEA). En natuurlijk komen ook alle specifieke vernieuwingen van deze nieuwe versie 10 aan bod.

Deze nieuwe uitgave over Inventor is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen. De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op in Inventor en AutoCAD en verzorgt tevens de HBO-opleidingen hiervoor. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux. De nieuwe uitgave over Inventor 10 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek en naslagwerk met daarmee ook Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken, zowel de basiskennis als ook gevorderde en specialistische mogelijkheden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich uitstekend voor zelfstudie.

Tekenregels
Het boek is uitgebreider dan de vorige uitgave die bedoeld was voor versie 9. De onderwerpen uit versie 9 zijn uitgebreid in de praktijk getest en verwerkt in versie 10. Naast methodisch ontwerpen legt Boeklagen ook de nadruk op het belang van de tekenregels in zijn nieuwe boek. Steeds vaker ziet hij dat mensen wel leren tekenen, maar geen achtergrond hebben over de regels van de technische tekening. Regels als, welk lassymbool gebruik je in welke situatie, hoe gebruik je arcering, hoe plaats je bemating, neemt hij dan ook en passant mee.

Instructie video via internet
De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft, maar die ook voor de docent die met het boek lesgeeft een welkome verwijzing aan zijn studenten zal zijn.

Naast het inleidende deel ‘Inventor in vogelvlucht’ bevat het boek de delen Schets (eng: sketch), Vorm (eng: feature), de 2D tekening, Samenstellingen (eng: assembly), animaties ( Inventor studio), Design Accelerator en Plaatwerk en Eindige Elementen berekeningen (eng: FEA). Totaal aantal pagina’s 970 . Het boek wordt eind september verwacht. Prijs €49,50.

Titel: Inventor 10
U kunt rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon (024) 356 56 77 of via Internet www.cadcollege.nl. Ook in de boekhandel verkrijgbaar onder ISBN 90-72487-47-8. Auteur: ir. R. Boeklagen, Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, (+31) 24 356 56 77. Hardcover, prijs: €49,50