CADCollege logo
Persbericht: AutoCAD 2004, 29-09-03
Leerboek en naslagwerk AutoCAD 2004

Nijmegen, 29 september 2003

TEC / CAD College geeft al jaren het standaardwerk voor AutoCAD uit in Nederland en België. Zij komt uit met een nieuw leerboek en naslagwerk voor AutoCAD 2004. Een uitgave van de schrijver ir. R. Boeklagen uit zijn bekende serie “AutoCAD, Computer Ondersteund Ontwerpen”. Een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met natuurlijk ook Nederlandse tekennormen.

Deze gebonden uitgave is geschreven in een prettig leesbare stijl, met veel voorbeelden en illustraties, achtergrondinformatie en handige tips. U leert stap voor stap alle CAD tekentechnieken. Naast de basiskennis leert u ook specialistische zaken als koppelingen leggen met Microsoft Office. U stapt u in de wereld van de Internettechnieken met DWF en I-drop en leert u AutoCAD aan te passen aan uw werkzaamheden. Via de CADCollegeTools kunt aan de hand van dit boek duizenden symbolen downloaden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich uitstekend voor zelfstudie. Door de complete (grafische) overzichten van alle functies en mogelijkheden dient dit boek tevens uitstekend als naslagwerk. Een echte aanrader voor zowel de beginnende- als de gevorderde AutoCAD gebruiker.

Het boek is weer uitgebreider dan de vorige uitgave voor versie 2002. Maar liefst 1832 pagina's. Maar dan heeft u ook alles in huis! Het 2D tekenen is uitgebreid met aanzichten, zoals een gebroken aanzicht, etc. Ook behandelt Boeklagen meer de tekenregels in zijn nieuwe boek. Alle hoofdstukken zijn opnieuw ingedeeld. Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. Het VBA-gedeelte is geheel nieuw van opzet en uitgebreider. Tevens is hier een speciaal VBA Commando-overzicht aan toegevoegd. Voor de echte liefhebbers is er extra verdiepingsstof bijgekomen. De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van 2004 staan apart aangegeven. En mocht u een keer niet uit een opgave kunnen komen, dan kunt u via Internet een filmpje bekijken waarin de oefening wordt voorgedaan.

Het boek “AutoCAD 2004, Computer Ondersteund Ontwerpen” is opgebouwd uit 5 delen:
·   2D tekenen, 620 pagina’s
·   3D ontwerpen, 275 pagina’s
·   Koppelen en samenwerken, 135 pagina’s
·   Aanpassen, 550 pagina’s
·   Naslagwerk, 250 pagina’s

De auteur ir. R. Boeklagen heeft met zijn serie AutoCAD, Computer Ondersteund Ontwerpen in de afgelopen 20 jaar een unieke positie verworven. Bij het CAD College van TEC in Nijmegen leidt hij dagelijks tekenaars en constructeurs op in AutoCAD. Tevens verzorgt hij de HBO opleidingen voor AutoCAD. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux.Dit boek is dan ook gebouwd op uitgebreide kennis en ervaring. U kunt rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon (024) 356 56 77 of via Internet www.cadcollege.nl. Ook in de boekhandel verkrijgbaar onder ISBN 90-72487-37-0.