CADCollege logo
Persbericht: AutoCAD 2010, 17-06-09

Leerboek en naslagwerk AutoCAD 2010 Auteur: ir. Ronald Boeklagen Nijmegen

17 juni 2009
TEC / CAD College BV geeft opnieuw een compleet studie- en handboek uit voor de nieuwste AutoCAD release. TEC verzorgt al jaren in Nederland en België het standaardwerk voor AutoCAD en Inventor. Dit jaar zijn belangrijke aanvullingen opgenomen in het boek die betrekking hebben op de nieuwe mogelijkheden van AutoCAD 2010, zoals het parametrisch tekenen en het vrijvorm modelleren.

De nieuwe gebonden uitgave over AutoCAD 2010 bevat wederom de succesvolle combinatie van theorie, geleide instructie en oefeningen. Deze samenstelling leent zich uitstekend voor zelfstudie. De auteur heeft er bewust voor gekozen om de informatie voor beginners en experts op te splitsen. Hierdoor kan een leergierige starter meteen aan de slag met het stapsgewijs leren van de CAD-tekentechnieken zonder dat hij wordt overspoeld door ingewikkelde details. Maar naast de basiskennis, waaronder de nieuwe interface, dynamische blokken en toolpalettes komen de experts ook aan hun trekken. Zij kunnen specialistische zaken zoals Sheetsets en fotorealistisch renderen leren. Bovendien leert de gebruiker AutoCAD te optimaliseren voor zijn werkzaamheden.

Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek volgens Nederlandse tekennormen. Het is namelijk wederom verzorgd door de Nederlandse auteur Ronald Boeklagen. Hij is een bekende schrijver van AutoCAD studieboeken en mocht al eens de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux in ontvangst nemen.

Verbeteringen


Alle mogelijkheden die AutoCAD biedt zijn terug te vinden in deze uitgave. De nieuwe functies van de laatste versies komen uitgebreid aan bod. De laatste verbeteringen betreffen vooral de interface die duidelijker is gemaakt met het lint (Ribbon) in plaats van de werkbalken. Verder ook het parametrisch tekenen en het vrijvorm modelleren. Bovendien is de verbeterde werkwijze voor de schaal van de tekening verweven door het hele boek en handige hulpmiddelen zoals de actierecorder en de navigatiekubus zijn beschreven. De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van 2010 staan apart aangegeven, zodat ook ervaren gebruikers snel op weg zijn in de nieuwe versie.

Ondersteuning via website


Op de website van de uitgever wordt nog allerlei extra service geboden. De AutoCAD gebruiker treft tientallen instructiefilmpjes aan die de oefeningen uit het boek demonstreren. Deze moderne manier van leren geeft de zelfstandige gebruiker van het studie- en handboek een extra steuntje in de rug. Verder kan de lezer op de internetpagina zijn opgedane kennis testen door een toets af te leggen via de CADCollege Tools. Daar zijn ook duizenden symbolen te downloaden.

Het boek “AutoCAD 2010, Computer Ondersteund Ontwerpen” is opgebouwd uit vijf delen en bevat in totaal 1862 pagina’s. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 820 pagina's, 3D ontwerpen 350, Koppelen en samenwerken 60, Aanpassen van het lint, de actie recorder en VBA 390 en het naslaggedeelte bestaat uit 240 pagina’s.

“AutoCAD 2010, Computer Ondersteund Ontwerpen”, ir. R. Boeklagen, ISBN 978-90-72487-62-9

.
U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon: 024 - 356 56 77 of via internet www.cadcollege.nl. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar onder het nummer 978-90-72487-62-9. Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen. Gebonden uitgave, prijs: €59,50

TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Centre & Autodesk Authorised Publisher.

www.cadcollege.nl