CADCollege logo
Persbericht: AutoCAD 2012, 21-07-11

TEC / CAD College brengt haar nieuwste boek AutoCAD 2012 uit

Het complete studie- en naslagwerk voor elk niveau CAD-tekenaar

Onder leiding van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang van de serie ‘AutoCAD, Computer Ondersteunend Ontwerpen’ uitgegeven. Dit jaar zijn belangrijke aanvullingen opgenomen in het boek die betrekking hebben op de nieuwe mogelijkheden van AutoCAD 2012, zoals de ONLINE mogelijkheden, de verdere ontwikkeling in het surface modelleren, de snelle content explorer, de krachtige aanpasmogelijkheden van VB.NET en Inventor Fusion.

Ideaal voor beginners

De auteur van AutoCAD 2012 heeft bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen zo de kans stap voor stap de basiskennis en –kunde van het CAD-tekenen te leren zonder dat zij worden overspoeld door ingewikkelde details. “Het dikke, gebonden boek lijkt beginnende CAD-tekenaars nog wel eens af te schrikken, maar dit is absoluut niet nodig. Ik ben van mening dat AutoCAD 2012 juist heel geschikt is voor beginners. Omdat de stappen zo klein zijn is het een dik boek. De teksten zijn makkelijk te begrijpen en zijn voorzien van talloze voorbeelden. Doordat het boek een goede mix van theorie, geleide instructie en oefeningen bevat, is het ideaal voor zelfstudie,” aldus Boeklagen.

Ook voor ervaren gebruikers

Voor de experts in CAD-tekenen is AutoCAD 2012 ook een echte aanrader. Het boek bevat veel achtergrondinformatie en is met recht een compleet naslagwerk te noemen. Daarnaast krijgen gevorderde technisch tekenaars ook de kans om bij te leren. Naast basisinformatie, zoals de nieuwe interface, dynamische blokken en toolpalettes,0341-363442 kunnen zij specialistische zaken waaronder Sheetsets, VB.NET en fotorealistisch renderen leren.

Nieuw in 2012

De nieuwe functies van de laatste versies van het tekenprogramma AutoCAD komen uitgebreid aan bod. De laatste verbeteringen betreffen onder andere de nieuwe online tools voor AutoCAD WS, Content Explorer en allerlei individuele functies die verbeterd zijn, zoals het UCS-commando, het array commando en veel andere commando´s. Verder ook het parametrisch tekenen met parameterische blokken en het surface modelleren. En last but not least het aanpassen van AutoCAD met VB.NET en Inventor Fusion. De gebruikers krijgen middels het boek toegang tot een uitgebreide bibliotheek van functies waarmee het aanpassen via VB.NET sterk vereenvoudigd wordt. Daarmee is AutoCAD nog beter toe te spitsen op uw werk. De verbeterde werkwijze voor de schaal van de tekening en de het lint (Eng: Ribbon) is verweven door het hele boek. De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van 2010, 2011 en 2012 staan apart aangegeven, zodat ook ervaren gebruikers snel op weg zijn in de nieuwe versie.

Online ondersteuning

Bijzonder aan opleidingsinstituut TEC / CAD College is de online support die het de gebruikers van haar AutoCAD- en Inventorboeken biedt. Boeklagen legt uit: “we willen graag AutoCAD-tekenaars helpen met het wegwijs worden in de technisch tekenwereld. Daarom bieden we tientallen instructiefilmpjes aan die oefeningen uit het boek demonstreren. Verder zijn er heel veel subroutines voor het aanpassen en duizenden symbolen gratis te downloaden en kan de gebruiker de opgedane kennis toetsen via de CADCollege Tools. De website is immens populair. Vooral beginnende gebruikers geven aan dat de online tools de ideale ondersteuning zijn voor zelfstudie.

Over TEC / CAD College

Het opleidingsinstituut TEC / CAD College verzorgt al jaren de standaardwerken voor AutoCAD en Inventor in Nederland en België. Ir. Ronald Boeklagen is naast auteur ook opleider bij het instituut in Nijmegen. Door het verzorgen van lessen weet Boeklagen wat de gebruiker van de boeken nodig heeft als ondersteuning om goed overweg te kunnen met AutoCAD. Zijn kunde als docent blijkt uit de Autodesk Award ‘Best ATC Instructor’ die hij heeft mogen ontvangen. TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Centre & Autodesk Authorised Publisher. Website: www.cadcollege.nl.

‘AutoCAD 2012, Computer Ondersteund Ontwerpen’, ir. R. Boeklagen, ISBN 978-90-72487-72-8.

Het boek is opgebouwd uit vijf delen en bevat in totaal 1824 pagina’s. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 820 pagina's, 3D ontwerpen 300, Koppelen en samenwerken 60, Aanpassen met ondermeer VB.NET 420 en het naslaggedeelte bestaat uit 225 pagina’s.
U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon: 024  356 56 77 of via internet www.cadcollege.nl. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar. Mooi uitgevoerd: gebonden uitgave met leeslint, prijs: €59,50.