CADCollege logo

Fusion 360 is de fusie tussen de mooiste computer ondersteunde technieken (CA-technieken). Niet alleen modelleren (CAD), maar ook sterkteberekeningen (CAE), machine aansturingen (CAM en 3D printen), elektronisch ontwerpen (ECAD) en meer. Het is werkelijk een feest om met Fusion te mogen werken. 

Dit boek leert u de belangrijkste ontwerptechnieken. Na het doorlopen van dit boek bent u direct productief. Het is Nederlandstalig en gebruikt Nederlandse en Belgische tekennormen.

Boek Fusion 360

€49,50 (incl. btw) incl. gratis tools en instructiefilms + BESTELLEN
  • Nederlandse tekst
  • Nederlandse tekennormen
  • Voor beginnende gebruiker
bel voor advies op maat:
024 356 56 77 of type uw vraag

Fusion 360 Basisboek

Stap voor stap leert u omgaan met Fusion 360. De nadruk ligt op het 3D modelleren, omdat dat de start is van ieder ontwerp. Alle lessen zijn geschreven in een prettig leesbare stijl. De lessen zijn met veel voorbeelden geïllustreerd en bevatten veel oefeningen. Door de combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent het boek zich uitstekend voor zelfstudie.

Software

Voor persoonlijk of hobbymatig gebruik en voor startups bestaan gratis oplossingen. Studenten maken gebruik van de studentensite van Autodesk waar ze het programma Fusion gratis downloaden. Bedrijven nemen een abonnement dat veel goedkoper is dan vergelijkbare software.

Inhoud

Inhoud
Het boek is in 2024 uitgebreid met een nieuw hoofdstuk dat aansluit bij de nieuwe mogelijkheden van Fusion.
  1. varianten ontwerpen: Een onderdeel kan ingesteld worden op meerdere vormen of maten.
Het boek is in 2022 en 2021 uitgebreid met de volgende hoofdstukken:
  1. Notaties: Een extra hoofdstuk 2D tekenen met ruwheid, tolerantie etc
  2. Realistische weergave: Een hoofdstuk over uiterlijk, camera's en meer voor mooie afbeeldingen
  3. CAE: Sterkteberekeningen volgens de Eindige Elementen Methode
  4. CAM: Machine aansturing (niet nieuw, maar uitgebreid)
  5. ECAD: Elektronische ontwerpen vanaf E-schema tot PCB tot 3D model
Verder zijn alle afbeeldingen aangepast aan de vernieuwde interface.  

Auteurs: Ruud Boeklagen en Ronald Boeklagen

Dit basisboek over Fusion is verzorgd door de auteurs Ruud en Ronald Boeklagen. Beide auteurs leiden bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op.

Instructiefilmpjes

instructiefilm Fusion leert u vooral door oefening. Er zijn heel veel oefeningen opgenomen. Als extra service bij de boeken heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen uit het boek voor te doen. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug.