CADCollege logo
Persbericht: AutoCAD (LT) 2006, 15-06-05

Leerboek en naslagwerk AutoCAD 2006
Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Nijmegen

15 juni 2005

TEC / CAD College BV geeft in Nederland en België al jaren het standaardwerk uit voor AutoCAD. Na de release van AutoCAD 2005 komt TEC uit met een nieuw leerboek en -naslagwerk voor AutoCAD 2006. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd die betrekkingen hebben op de nieuwe mogelijkheden van release 2006. Een zeer compleet boek van 1800 pagina’s voor €49,50.

De nieuwe gebonden uitgave over AutoCAD 2006 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken. Naast de basiskennis leert hij ook specialistische zaken als Internettechnieken met DWF en I-drop en leert de gebruiker AutoCAD aan te passen aan zijn werkzaamheden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich tevens voor zelfstudie. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek tevens uitstekend te gebruiken als naslagwerk. De nieuwe uitgave over AutoCAD 2006 is, zoals altijd, verzorgd door Ronald BoeklagenHij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux.

Beginners en experts


Alle onderwerpen zijn terug te vinden in deze uitgave. Het 2D tekenen is uitgebreid met Parametrisch tekenen. Daarnaast legt Boeklagen de nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Alle nieuwe functies van versie 2006, zoals Dynamische Blokken, komen uitgebreid aan bod evenals de nieuwe en veranderde mogelijkheden voor het aanpassen van AutoCAD. Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing gemaakt om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts. De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van 2006 staan apart aangegeven, zodat ook ervaren gebruikers weer snel op weg zijn in de nieuwe versie.

Instructie filmpjes via Internet


De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan, waarin de oefeningen uit het boek worden voorgedaan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft. Als de lezer het leuk vindt kan hij na  de oefeningen uit het boek te hebben doorgenomen een toets afleggen via de CADCollege Tools op Internet om te controleren of hij alles goed kan toepassen. Daar zijn bovendien ook duizenden symbolen te downloaden.

Het boek “AutoCAD 2006, Computer Ondersteund Ontwerpen” is opgebouwd uit vijf delen. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 700 pagina's, 3D ontwerpen 275, Koppelen en samenwerken 50, Aanpassen (met VBA of VisualLISP) 550 en het naslaggedeelte bestaat uit 225 pagina’s.

“AutoCAD 2006, Computer Ondersteund Ontwerpen”, ir. R. Boeklagen, ISBN
90-72487-45-1
U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon 024 - 356 56 77 of via Internet www.cadcollege.nl. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar onder het nummer 90-72487-45-1. Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen. Gebonden uitgave, prijs: €49,50

TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Center & Authorised Publisher

www.cadcollege.nl
Leerboek en naslagwerk AutoCAD LT2006
Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Ook voor de LT-uitgave van AutoCAD 2006 is het boek verkrijgbaar. Het boek is opgebouwd uit vijf delen. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 560 pagina's, 3D ontwerpen 110, Samenwerken 60, Aanpassen (menu's, lijnsoorten, arceerpatronen) 80 en het naslaggedeelte bestaat uit 120 pagina's. Prijs '39,50, ISBN 90-72487-46-X.

De boeken zijn te bestellen via onderstaande website of bij TEC, telefoon 024–356 5677. De boeken zijn ook verkrijgbaar in de boekhandel onder vermelding van het ISBN-Nummer.

www.cadcollege.nl