CADCollege logo
Persbericht: AutoCAD (LT) 2007, 14-06-06

Leerboek en naslagwerk AutoCAD 2007
Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Nijmegen, 14 juni 2006

TEC / CAD College BV geeft in Nederland en België al jaren het standaardwerk uit voor AutoCAD. TEC komt uit met een nieuw leerboek en -naslagwerk voor AutoCAD 2007. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd die betrekkingen hebben op de nieuwe mogelijkheden van release 2007, met name op het gebied van 3D. Een zeer compleet boek van meer dan 1828 pagina’s voor €49,50.

De nieuwe gebonden uitgave over AutoCAD 2007 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD tekentechnieken. Naast de basiskennis, waaronder Dynamische blokken en toolpalettes, leert hij ook specialistische zaken als Sheetsets en fotorealistisch renderen en leert de gebruiker AutoCAD aan te passen aan zijn werkzaamheden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich prima voor zelfstudie. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek tevens uitstekend geschikt als naslagwerk.
De nieuwe uitgave over AutoCAD 2007 is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux.

Beginners en experts


Alle onderwerpen zijn terug te vinden in deze uitgave. Het 2D tekenen is uitgebreid met Parametrisch tekenen. Daarnaast legt Boeklagen de nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Alle nieuwe functies van versie 2007, met name op het gebied van 3D, komen uitgebreid aan bod. Het deel over 3D is nieuw vanaf nul opgebouwd. Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing gemaakt om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts. De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van 2007 staan apart aangegeven, zodat ook ervaren gebruikers weer snel op weg zijn in de nieuwe versie.

Instructie filmpjes via Internet


De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan, waarin de oefeningen uit het boek worden voorgedaan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft. Als de lezer het leuk vindt kan hij na  de oefeningen uit het boek te hebben doorgenomen een toets afleggen via de CADCollege Tools op Internet om te controleren of hij alles goed kan toepassen. Daar zijn bovendien ook duizenden symbolen te downloaden.

Het boek “AutoCAD 2007, Computer Ondersteund Ontwerpen” is opgebouwd uit vijf delen. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 750 pagina's, 3D ontwerpen 265, Koppelen en samenwerken 50, Aanpassen met VBA 525 en het naslaggedeelte bestaat uit 225 pagina’s.

“AutoCAD 2007, Computer Ondersteund Ontwerpen”, ir. R. Boeklagen, ISBN
90-72487-49-4.
U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon 024 - 356 56 77 of via Internet www.cadcollege.nl. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar onder het nummer 90-72487-49-4. Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen. Gebonden uitgave, prijs: €49,50

TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Center & Autodesk Authorised Publisher

www.cadcollege.nl
Leerboek en naslagwerk AutoCAD LT2007
Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Ook voor de LT-uitgave van AutoCAD 2007 is een boek verkrijgbaar. Het boek is opgebouwd uit drie delen. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 650 pagina's, Aanpassen (menu's, lijnsoorten, arceerpatronen) 110 en het naslaggedeelte bestaat uit 135 pagina's. Prijs '39,50, ISBN 90-72487-50-8.

De boeken zijn te bestellen via onderstaande website of bij TEC, telefoon 024–356 5677. De boeken zijn ook verkrijgbaar in de boekhandel onder vermelding van het ISBN-Nummer.

www.cadcollege.nl