CADCollege logo
Persbericht: Trainer CAD 5.3, 06-07-2011

Trainer CAD, uw persoonlijke CAD coach op school


TEC/CAD College brengt haar nieuwste versie 5.3 uit van Trainer CAD; leren tekenen met een CAD-systeem. Nederlandstalige educatieve software voor tekenen in de Techniek.

Trainer CAD is de persoonlijke coach die uw leerling aan de hand neemt en begeleid bij het leren tekenen met een CAD-systeem. Zo maakt uw leerling via computer ondersteund onderwijs een snelle start met CAD, Computer Aided Design. De theorie is telkens kort en uit zich in de vele geleide instructie en oefeningen waar de leerling als aan een spel mee werkt. De lesstof omvat alle basis tekentechnieken. Bovendien krijgt de leerling een inleiding in ruimtelijk inzicht en projectieleer. Met het bijgeleverde CAD-systeem BCAD kan de leerling onbeperkt oefenen.

Trainer CAD geeft een degelijke basis voor uitbreidingen naar tekeninglees-, reken- en ontwerpprogramma's. De eerste stap naar AutoCAD is hiermee ook gemaakt. De theorie geeft tekst en uitleg over CAD technieken. Vervolgens toont Trainer CAD in een demo hoe deze CAD technieken worden toegepast. Na de theorie krijgt de leerling teken-oefeningen. Wanneer de Trainer vindt dat de leerling voldoende vaardigheid heeft, volgen de toetsen.

Modules Trainer CAD

1. Plattegrond en doorsneden De overgang van een 3D model van een huis naar de plattegrondtekening. Herken de relatie tussen het huis met verschillende verdiepingen en zijn plattegrondtekeningen.
2. Bouwkundige symbolen
3. Dialoog met het CAD systeem
4. Positioneren met het raster Waar dient een raster toe, hoe wordt deze ingesteld en gebruikt.
5. Plaatsen Plaatsingsfuncties:lijnen, cirkels, bemating, e.d.
6. Veranderen van de tekening Wijzigingsfuncties:trimmen, verwijderen.
7. Positioneren met ondermeer: de coördinaten.

Nieuw versie 5.3

Versie 5.3 werkt zowel op een netwerk als via internet. De resultaten worden beheerd vanuit een enkel programma op de computer van de docent. De leerlingen volgen de lessen via de leerlingconsole op het netwerk van uw school of via Internet Explorer op school of vanuit huis. De docent kan alle resultaten van alle leerlingen bijhouden vanaf zijn computer. Dit programma 'Leerling manager professional' kan de resultaten op drie verschillende manieren weergeven:

 • De resultaten van alle leerlingen van het netwerk op uw school
 • De resultaten van alle leerlingen van uw klassen op internet
 • Een combinatie van de resultaten van het netwerk van school en op internet.

De docent kan klassen op het netwerk aanmaken en beheren of klassen op internet.

Belangrijkste voordelen van versie 5.3

 • Voor de leerlingen is het leuk en duidelijk. De lessen zijn geschreven in Flash. Hierdoor zijn deze leuker, speelser en meer interactief. Vele uren les met veel interactie.
 • Voor de docent is het vooral makkelijk: De docent hoeft bij de pc-installatie slechts een programma te installeren, terwijl de leerlingen de lessen volgen via Internet Explorer.

Technische specificaties

 • Leerlingcomputer vanaf Windows XP, Vista, Zeven. 32- en 64-bits
 • Of Internetbrowser: Internet Explorer 7 (werkt ook met Apple safari en Google Chrome, dat is wel minder mooi.) (werkt niet met een iPad)
 • Docentencomputer: Vanaf Windows XP, Vista, Zeven. 32- en 64-bits.

Internet of netwerk?

 • De lessen zijn hetzelfde, het resultatenbeheer is vrijwel hetzelfde
 • Voordelen voor een netwerkinstallatie: De lessen op het netwerk zijn aanpasbaar, er zijn veel instelmogelijkheden, u kunt leerlingen van een klas naar een andere verhuizen. De leerlingconsole staat gasten toe en is overzichtelijker dan Internet Explorer.
 • Voordelen voor internet: Er hoeft alleen iets op de docentencomputer geïnstalleerd te worden. Geen of weinig onderhoud.

Het bijgeleverde CAD-systeem BCAD

BCAD is een zeer gebruiksvriendelijk, Nederlandstalig CAD programma. Het wordt gebruikt in scholen in het vak techniek, in het secundair onderwijs, als opstap naar AutoCAD en als eindsysteem voor eenvoudig tekenwerk. Alle basis 2D tekenfuncties zijn aanwezig, zodat de leerling  optimaal gebruik maakt van de voordelen van CAD. U maakt, wijzigt, bewaart en print uw tekeningen.
BCAD is al vanaf de beginjaren 90 een bekende speler in de CAD-wereld. Hoe geavanceerder de CAD-systemen werden hoe meer vraag er kwam naar een eenvoudige tool. Zo hebben veel leerlingen in het technisch onderwijs, veel ouderen en tekenbureau's met eenvoudig tekenwerk jarenlang plezier gehad van BCAD. Ook als opstap naar geavanceerde CAD-systemen heeft het zijn diensten bewezen. BCAD-tekeningen kunnen omgezet worden naar AutoCAD en visa versa. De bijgeleverde symbolenbibliotheek bevat 7000 symbolen volgens de Nederlandse normen en gebruiken. Ze zijn geselecteerd uit de werktuigbouwkunde, de bouwkunde, de procestechniek, de warmtetechniek, de elektrotechniek, Elektronica, automatisering en veiligheid.

Vernieuwingen BCAD 5.3

BCAD 5.3 is gebruiksvriendelijker dan ooit en is aangepast aan de moderne computers.
* Aanpassingen aan het besturingssysteem: Het programma werkt op Windows 7, Vista en XP, op 32- en 64-bits computers en op kleine en op grote beeldschermen.
* Modernisering van de interface: U kunt de interface instellen via Opties > Instellingen. Als u klassiek aanzet, verschijnt de interface van BCAD 5. Als klassiek uit staat, dan verschijnt de interface van BCAD 5.3. Een moderne interface met o.a.: Moderne duidelijke buttons, Tooltips met afbeeldingen. Deze leggen in het kort uit hoe de functie werkt, Afbeeldingen in de dialoogboxen, Zoomen en pannen met het muiswiel, U kunt commando's geven door de namen in te typen. Deze worden automatisch aangevuld, Diverse commando's zijn beter gestroomlijnd om deze makkelijker te maken, De conversie naar AutoCAD verloopt beter.
* Het bestandsformaat is hetzelfde gebleven, zodat u uw tekeningen niet hoeft te converteren.


Over TEC/ CADCollege

Het opleidingsinstituut TEC/ CAD College in Nijmegen verzorgt al sinds 1984 de standaard leerboeken voor AutoCAD en Inventor in Nederland en België. Tevens ontwikkelt zij de educatieve software voor technische scholing in Tekenregels en Tekeninglezen, de 'CAD College Series'. TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Centre &  Autodesk Authorised Publisher. Website: www.cadcollege.nl.

Trainer CAD 5.3

Er zijn verschillende gebruikslicenties voor een klaslokaal '390, een locatielicentie '500,- en een schoollicentie '675,-. excl. BTW. U kunt Trainer CAD (Lessen, Leerlingmanager en CAD systeem BCAD inclusief 7000 symbolen) rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon: 024 - 356 56 77 of via internet www.cadcollege.nl.