CADCollege logo
Persbericht: AutoCAD 2009, 20-06-08

Leerboek en naslagwerk AutoCAD 2009
Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Nijmegen

20 juni 2008

TEC / CAD College BV geeft in Nederland en België al jaren het standaardwerk uit voor AutoCAD en Inventor. Zo ook dit jaar. TEC komt uit met een nieuw leerboek en -naslagwerk voor AutoCAD 2009. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd die betrekkingen hebben op de nieuwe mogelijkheden van release 2009. Een zeer compleet boek van 1800 pagina’s voor €59,50.

De nieuwe gebonden uitgave over AutoCAD 2009 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek volgens Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD tekentechnieken. Naast de basiskennis, waaronder de nieuwe interface, Dynamische blokken en Toolpalettes, leert hij ook specialistische zaken als Sheetsets en fotorealistisch renderen. Bovendien leert de gebruiker AutoCAD te optimaliseren voor zijn werkzaamheden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich prima voor zelfstudie. Door de grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek uitstekend geschikt als naslagwerk.
De nieuwe uitgave over AutoCAD 2009 is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux.

Onderwerpen


Alle mogelijkheden die AutoCAD biedt zijn terug te vinden in deze uitgave. De nieuwe functies van de laatste versies komen uitgebreid aan bod. De laatste verbeteringen betreffen vooral de verduidelijkte interface met het lint in plaats van de werkbalken. Bovendien is de verbeterde werkwijze voor de schaal van de tekening verweven door het hele boek. Handige hulpmiddelen zoals de actierecorder en de navigatiekubus zijn beschreven. De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van 2009 staan apart aangegeven, zodat ook ervaren gebruikers snel op weg zijn in de nieuwe versie.

Beginners en experts


Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing gemaakt om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts.

Instructie filmpjes via Internet


De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft. Als de lezer het leuk vindt kan hij na de oefeningen uit het boek te hebben doorgenomen een toets afleggen via de CADCollege Tools op Internet om te controleren of hij alles goed kan toepassen. Daar zijn bovendien ook duizenden symbolen te downloaden. Het boek “AutoCAD 2009, Computer Ondersteund Ontwerpen” is opgebouwd uit vijf delen. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 750 pagina's, 3D ontwerpen 310, Koppelen en samenwerken 60, Aanpassen van het lint, de actie recorder en VBA 430 en het naslaggedeelte bestaat uit 230 pagina’s.

“AutoCAD 2009, Computer Ondersteund Ontwerpen”, ir. R. Boeklagen, ISBN
978-90-72487-58-2.
U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon: 024 - 356 56 77 of via Internet www.cadcollege.nl. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar onder het nummer 978-90-72487-58-2. Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen. Gebonden uitgave, prijs: €59,50

TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Center & Autodesk Authorised Publisher.

www.cadcollege.nl