CADCollege logo

Cursus Inventor


Inventor is een CAD programma dat is toegespitst op de metaal- en kunststofbranche. Het is een 3D programma waarbij de tekenaar of constructeur het model kan bekijken en zelfs kan testen voordat het gemaakt is. Achteraf worden vanuit het 3D model de 2D tekeningen gegenereerd. De tekenaar hoeft deze alleen van de juiste notaties te voorzien.
De tijdwinst van deze 3D programma's zit vooral in de productie. Doordat het ontwerp al getest is in de tekenkamer neemt het aantal fouten in de productie af en wordt de productiesnelheid groter.

Cursus Inventor Basis

De cursussen Inventor richten zich speciaal op de werktuigbouwkundige tekenaar en de industrieel ontwerper. Zaken als 3D-modelleertechnieken en samenstellingen van parametrische modellen, sneller en efficiënter mechanische ontwerpen maken en samenstellingstekeningen genereren vanuit een 3D-model zullen u tijd besparen en uw werk vergemakkelijken. Cursusduur: 4 dagen.

Cursus Inventor Update

Heeft u al ruim ervaring met Inventor en u wilt gaan werken met de nieuwste versie, dan is er voor u de cursus Inventor Update. U duikt dieper in de materie en leert daarna nieuwe en gewijzigde functies. Zo bent u snel bij en hoeft u niet opnieuw een volledige Basiscursus te volgen. U bent bovendien perfect voorbereid op de cursus Inventor Gevorderd. Cursusduur: 2 dagen.

Cursus Inventor Gevorderd

Bij de cursus Inventor Gevorderd leert u alles over frames, plaatwerk, lassen en complexe features. U gaat aan de slag met o.a. iParts, Content Center en projectbeheer. Cursusduur: 4 dagen.

Cursus Inventor Expert

U heeft de basistechnieken van Inventor al onder de knie en u wilt zich specialiseren in het ontwerpen van nieuwe producten of onderdelen. U leert handig gebruik te maken van Design Accelerator en Inventor Studio. Daarnaast leert u hoe u een nieuw ontwerp aanpakt (Methodisch Ontwerpen) en hoe u uw ontwerp op sterkte berekent (Eindige Elementen Methode, FEA). Cursusduur: 4 dagen.

Cursus Inventor iLogic en VB&NET

Leer hoe u uw Inventor-programma aanpast aan de specifieke taken van uw bedrijf met de cursus €˜Inventor iLogic en VB.NET'. U maakt programma's die hele tekeningen samenstellen of data genereren uit een bestaande tekening. U €˜kneedt' Inventor tot een perfect hulpmiddel voor uw eigen toepassing. Cursusduur: 4 dagen.