CADCollege logo
Persbericht: Boek Inventor 2010, 25-09-09
Leerboek Inventor 2010
Auteur: ir. R. Boeklagen

Nijmegen, 25 september 2009

TEC / CAD College geeft deze maand een nieuwe versie uit van het handboek voor Inventor. Deze is flink uitgebreid ten opzichte van voorgaande versies. In dit boek komen alle modelleerfuncties van Inventor 2010 aan bod, moderne modelleertechnieken zoals het skeletmodelleren en het werktuigbouwkundig CAD-ontwerpen. Het gebruiksvriendelijke studieboek maakt deel uit van de serie Computer Ondersteunend Ontwerpen.

Het Leerboek Inventor 2010 bevat naast de bekende informatie belangrijke toevoegingen. Alle onderwerpen zijn herzien en aangepast aan de nieuwe mogelijkheden van Inventor 2010. Frames en plaatwerk, gefreesde-, gedraaide-, gelaste- en kunststof onderdelen, worden uitgebreid behandeld. Deze onderwerpen zijn voorzien van handregels voor de ontwerper. Ook gevorderde functies maken deel uit van de stof zoals het skeletmodelleren of het modelleren van plaats-, maat- en vormvarianten, de koppeling met Excel of het tekeningbeheer met Vault. Verder worden specialistische zaken zoals het methodisch ontwerpproces, de sterkteberekening met behulp de Eindige Elementen Methode (FEA), de parameterstudie en optimalisatie onder de loep genomen. De aanpassingen vinden vooral plaats op basis van het uitgangspunt dat u niet alleen leert een 3D-programma te gebruiken maar vooral ook hoe u goedwerkende producten ontwerpt en tekeningen aanmaakt volgens Nederlandse normen.

Voor alle niveaus
Het 1400 pagina’s tellende leerboek is geschikt voor de beginner en expert. Het bevat honderden illustraties en afbeeldingen. De combinatie van theorie, geleide instructie en oefeningen is speciaal ontwikkeld voor de zelfstandige Inventor gebruiker. Daarbij wordt de starter voorzien van veel tips, illustraties en voorbeelden om zich de stof snel eigen te kunnen maken. De gevorderde Inventor gebruiker kan ook goed uit de voeten met het boek aangezien het naast de specialistische zaken die het boek aansnijdt, veel interessante achtergrondinformatie bevat. Het boek kan dan ook goed als naslagwerk gebruikt worden. Voor alle categorieën gebruikers geldt dat het boek bijzonder gebruiksvriendelijk is. Het van oorsprong Nederlandstalige boek gebruikt Nederlandstalige tekennormen en handregels die bij ons gebruikelijk zijn. De auteur hanteert de logische tweedeling in de zoekfuncties: Nederlandstalige bewerkingen en handelingen staan in de inhoudsopgave, de Engelse commandobenamingen in de index.

Toonaangevend
In Nederland en België kan TEC / CAD College gezien worden als een autoriteit op het gebied van Inventor en AutoCAD. Het opleidingsinstituut verzorgt al sinds 1988 de leerboeken voor de tekenprogramma’s. De auteur van de boeken is ingenieur Ronald Boeklagen die bij TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs opleidt in Inventor en AutoCAD. Naast gewone cursussen begeleidt en doceert Boeklagen ook HBO-opleidingen. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux.

Instructie via internet
De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. Een moderne manier van ondersteuning, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft.

Titel: Inventor 2010, Computer Ondersteund Ontwerpen
U kunt rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon (024) 356 56 77 of via internet www.cadcollege.nl.
Ook in de boekhandel verkrijgbaar onder ISBN 978-90-72487-64-3.
Auteur: ir. R. Boeklagen, Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, (+31) (0)24 356 56 77. Hardcover met leeslint, prijs: €49,50.