CADCollege logo
Persbericht: Boek Inventor 8, 15-03-04
Leerboek Inventor 8
Auteur: ir. R. Boeklagen

Nijmegen, 27 maart 2004.

TEC / CAD College geeft in Nederland en België het standaardwerk uit voor Inventor. Inventor is een gebruiksvriendelijk parametrisch 3D ontwerpprogramma voor de machinebouw. Het is ontwikkeld door Autodesk, de makers van AutoCAD. Na de release van Inventor 7 komt TEC uit met een nieuw leerboek voor versie 8. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie. Naast alle basisfuncties van het werktuigbouwkundig CAD ontwerpen bevat het boek ook onderwerpen als Plaatwerk en Lassen.

De nieuwe uitgave over Inventor is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen en maakt deel uit van zijn serie “Computer Ondersteund Ontwerpen”. De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op in Inventor en AutoCAD. Tevens verzorgt hij de Hbo-opleidingen voor Inventor en AutoCAD. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux. De nieuwe uitgave over Inventor 8 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken. Naast de basiskennis leert hij ook specialistische zaken als plaatwerk en lassen. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich uitstekend voor zelfstudie.

Tekenregels
Het boek is uitgebreider dan de vorige uitgave die bedoeld was voor versie 6 en 7. In totaal beslaat de inhoud zo’n 600 pagina's. De basisonderwerpen uit 6 en 7 zijn uitgebreid in de praktijk getest en verwerkt in versie 8. Op veler verzoek zijn de onderwerpen Plaatwerk en Lassen toegevoegd. Naast methodisch ontwerpen legt Boeklagen ook de nadruk op het belang van de tekenregels in zijn nieuwe boek. Steeds vaker ziet hij dat mensen wel leren tekenen, maar geen achtergrond hebben over de regels van de technische tekening. Regels als,  welk lassymbool gebruik je in welke situatie, hoe gebruik je arcering, hoe plaats je bemating, neemt hij dan ook en passant mee.

Instructie video via internet
De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientalle filmpjes aan, waarin de oefeningen uit het boek worden voorgedaan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft, maar die ook voor de docent die met het boek lesgeeft een welkome verwijzing aan zijn studenten zal zijn.

Het boek “Inventor 8, Basisboek” is opgebouwd uit vijf delen. Het hoofdstuk Inventor in vogelvlucht beslaat 70 pagina’s, Schets 140, Vorm (feature) 150, de 2D tekening 60, (Las)Samenstelling en Presentaties 60, Plaatwerk 100 en het gedeelte over Methodisch Ontwerpen bestaat uit 15 pagina’s.

Het boek is te bestellen via onderstaande website of bij TEC, telefoon (024) 356 56 77. Daarnaast is het ook in de boekhandel te bestellen onder ISBN 90-72487-39-7.

www.cadcollege.nl