CADCollege logo

Coronavirus,

Klassikaal op 1.5m afstand of Online Klassikaal (virtueel)

Wij volgen de adviezen van het RIVM.  De klassikale cursussen zijn aangepast aan de 1.5m samenleving. Er zijn meer leslokalen met grote afstand tussen de cursisten. Deze cursussen zullen logischerwijze uit veel kleinere groepjes bestaan dan u gewend bent en worden gevuld naar datum van inschrijving. Wees er dus op tijd bij.
 
U kunt ook een cursus volgen in een virtueel leslokaal. De cursus is dan online klassikaal. U volgt de cursus dan thuis, maar wel op onze professionele CAD-systemen.

U kunt het normale inschrijfformulier gebruiken. Bij de inschrijving geeft u aan in welke vorm u aan de cursus wilt deelnemen.

Standaard Leslokaal

Een klassikale les in een leslokaal wordt algemeen gezien als de beste lesvorm. De docent ziet door lichaamstaal van de cursist of alles begrepen is, of het tempo omhoog of omlaag moet en of iedereen bij de les blijft. Hij zal daarop inspelen. Kortom met deze lesvorm leert u het snelst.

De werkplekken zijn in het leslokaal ver uit elkaar geplaatst met meer dan 1.50m tussen de werkplekken. De docent heeft vanaf zijn beeldschermen zicht op uw werk. Als u hulp nodig heeft neemt de docent vanaf zijn plaats uw beeldscherm over en blijft een veilige situatie gewaarborgd. De muizen en toetsenborden worden regelmatig ontsmet. Ook treft u in het leslokaal en daarbuiten materialen aan voor ontsmetting. meer


Virtueel Leslokaal

Het virtuele leslokaal staat bij u thuis. U gebruikt twee schermen. Het eerste scherm is uw telefoon of tablet. Via videobellen over Wifi bent u verbonden met uw docent en met uw medecursisten in beeld- en geluid. Het tweede scherm is uw Windows 10 computer.  Met uw computer thuis krijgt u de besturing over een computer in het leslokaal, hiermee werkt u van afstand op een van onze krachtige CAD-computers. Uw computer neemt als het ware de computer uit het leslokaal over. Hierop ziet u de instructies van de docent, de demonstraties en doorloopt u de lessen. De docent kijkt aan de andere kant mee. Hij ziet wat u aan het doen bent en kan ieder moment uw muis overnemen om u verder te helpen. meer