CADCollege logo
Het CADCollege geeft les in CAD en BIM op beginners- en specialistenniveau. Er zijn cursussen voor de absolute beginner tot systeemmanagers die het CAD-systeem gaan programmeren om sneller te kunnen werken. U kunt zelfs een opleiding volgen op HBO niveau.

U kunt onze cursussen thuis volgen met de lesvorm Online Klassikaal Extra (Engels: Virtual Classroom).


Lesvormen: Klassikaal, Online Klassikaal, Zelfstudie of Gemixt

De kennis en vaardigheden die u opdoet zijn voor de verschillende lesvormen hetzelfde. Er zijn wel verschillen. De lesvormen zijn in de volgende tabel met elkaar vergeleken op plaats en tijd.

Leslokaal Geplande
Sessies
Eigen
tijdsindeling
Op
locatie
Thuis
Klassikaal Ja Nee Ja Nee
Online Klassikaal Ja Nee - Ja

Zelfstudie        
Zelfstudieboeken inclusief
instructiefilmpjes
Nee Ja - Ja

Wat doet TEC extra        
Klassikaal met zelfstudieboeken voor verdieping en instructiefilmpjes Ja Ook Ja Ook
         
Online Klassikaal met zelfstudieboeken voor verdieping en instructiefilmpjes Ja Ook - Ja


Klassikaal (Standaard)

Het standaard of traditionele leslokaal wordt algemeen gezien als het beste. De docent ziet door lichaamstaal van de cursist of alles begrepen is, of het tempo omhoog of omlaag moet en of iedereen bij de les blijft. Hij zal daarop inspelen. Deze lessen zijn het best voor u.
Aan deze lesvorm kleeft ook een nadeel. U moet namelijk naar de cursusruimte komen. Nu is dat met de Corona maatregelingen minder makkelijk. Deze traditionele cursussen worden wel gegeven, maar de groepsgrootte en interactie is beperkt vanwege de onderlinge afstand van 1.5 meter.

Online Klassikaal (Virtueel Leslokaal)

Het virtuele leslokaal staat bij u thuis. U gebruikt twee schermen. Het eerste scherm is uw telefoon of tablet. Via videobellen over Wifi bent u verbonden met uw docent en uw medecursisten in beeld- en geluid. Het tweede scherm is uw Windows 10-computer.  Met uw computer thuis krijgt u de besturing over een computer in het leslokaal, hiermee werkt u van afstand op onze krachtige CAD-computers. Met andere woorden: Uw computer neemt de computer uit het leslokaal over. Hierop ziet u de instructies van de docent en doorloopt u de lessen. De docent ziet wat u aan het doen bent en kan ieder moment uw muis overnemen om u verder te helpen.

Online Klassikaal Extra

Dit is in Corona tijd de optimale lesvorm.  U krijgt meer dan bij een virtueel leslokaal. U krijgt namelijk extra verdiepings- en oefenstof. Tenslotte heeft u een CAD/BIM-systeem pas echt geleerd nadat u meters heeft gemaakt.
U volgt eerst de sessies in een online klas. Daarnaast krijgt een duidelijk boek met verdiepingsstof. U krijgt toegang tot een CAD-systeem en toegang tot honderden instructiefilmpjes om verder te oefenen. Alles Nederlandstalig natuurlijk. De virtuele cursus moet u zien als startpunt van uw traject. In het boek staan duizenden schermafbeeldingen met stapsgewijze instructies. Er zijn honderden instructiefilmpjes die u helpen bij de oefeningen. Bovendien krijgt u voor AutoCAD een USB stick met duizenden blokken die u veel werk uit handen zullen nemen.

Extra Hardware

Thuis heeft u een mobiele telefoon of tablet en een Windows 10 computer nodig. U moet ook een internet aansluiting hebben. Voordat de cursus begint krijgt u een telefoonstandaard en een koptelefoon, zodat het videobellen soepel verloopt. Bij aanvang van een sessie krijgt u een toegangscode voor de computers van het leslokaal bij TEC.

Certificaat

Aan het einde van de cursus krijgt u een officieel Autodesk certificaat met het echtheidswaarmerk van het CADCollege. Deze wordt na de cursus toegezonden.