CADCollege logo
Autodesk CertificeringAutodesk certificering


Logo Autodesk Certification CentreTEC/CADCollege is niet alleen een Autodesk Authorised Training Centre, maar ook een Certiport Authorised Testing Centre voor AutoCAD, Fusion, Revit, Inventor en 3ds Max. Zo behaalt u bij de cursus het 'ATC Course Completion Certificate' en kunt u door naar het examen voor Certified User. U kunt hiermee uw niveau aantoonbaar maken en u gebruikt de verkregen badge bij uw naam. U kunt zelfs uw naam op laten nemen in de Autodesk Certified User database.


 

Werken naar het examen toe

U wilt niet alleen graag kennis- en vaardigheden opdoen in een cursus, maar deze ook bewijzen en geeft u op voor het Autodesk Examenpakket. U volgt de cursus die behoort bij uw examenpakket waarbij u puur en alleen de kennis- en vaardigheden worden aangereikt die nodig zijn voor de examenvragen. Zo bent u snel en doelgericht op weg naar uw Autodesk Certification-voordelen. Ook krijgt u huiswerk mee waarbij u uw lesboek uit de cursus gebruikt om nog meer vaardigheden en snelheid in de praktijk op te doen. Natuurlijk is het bevorderlijk ook in uw dagelijks werk hiermee bezig te zijn.

Het examen

Voor het examen kunt u een afspraak maken. U zit in het examenlokaal en beschikt over een eigen CAD-werkplek met optimale configuratie.

Behalve kennis van het CAD-systeem en vaardigheden met de omgang van de software, dient u ook goed de Engelse taal meester te zijn. De examens zijn namelijk in het Engels, komen ook rechtstreeks bij Autodesk vandaan en vragen inzicht in nuances tussen de verschillende antwoorden. Zo kan een test op MBO-niveau zijn, maar wat Engels betreft altijd op HBO niveau liggen. Uiteraard kunt u woorden via internet opzoeken. De testen kennen wel een tijdslimiet en u dient 80% van de vragen juist te beantwoorden. Als u het examen niet haalt, kunt u het zo vaak als u wilt opnieuw aanvragen. U moet dan wel zo'n examen opnieuw aankopen.

Inschrijven

U geeft zich op voor het examen Certified-User (via een email aan info@cadcollege.nl of bel 024 3565677. We plannen dan samen de examendatum en tijd in.

De Autodesk Certified Exams zijn beschikbaar voor de volgende producten:
prijs excl BTW
Certified User
Basis
AutoCAD
€ 225,-
Revit
€ 225,-
Inventor
€ 225,-
Fusion
€ 225,-
3ds Max
€ 225,-

Geldigheid

Aan het certificaat is geen releasenummer gekoppeld. De 'houdbaarheid' is hiermee niet beperkt, maar het jaar van afname zal een rol spelen. U kunt het examen eens in de zoveel jaar herhalen. U kunt het zien als een soort APK keuring.

 

HBO-traject

Wilt u niet alleen aantonen dat u kennis over de software en vaardigheid in het gebruik van de software hebt, maar wilt u ook aangeven dat u over HBO denkniveau beschikt en zelfstandig CAD projecten kunt uitvoeren of managen, dan wordt u aangeraden om het HBO-traject te volgen. Hier zit automatisch de certificering van Autodesk bij in.