CADCollege logo
Persbericht: Symbolenbibliotheek (22-04-2013)

8000 Nederlandse symbolen voor AutoCAD (LT) 6e druk


Nijmegen, 22 april 2013

TEC / CAD College geeft deze maand een nieuwe versie uit de bekende symbolen CD. Deze is flink veranderd ten opzichte van voorgaande versies. In de symbolen CD komen nog meer statische, dynamische en annotatieve blokken voor. De bibliotheek is geoptimaliseerd voor AutoCAD (LT) 2008 tot en met 2014 op Windows. De symbolen staan op overzichtelijke toolpalettes. De symbolen zijn nu sneller te installeren, sneller te plaatsen en sneller aan te passen aan lagenafspraken binnen het bedrijf.
Nieuwe technieken

De symbolen CD gebruikt zoveel mogelijk de nieuwste technieken van AutoCAD, zoals de annotatieve blokken. Deze blokken hebben altijd de juiste grootte ongeacht de schaal. Denk hierbij aan een vluchtplan waarbij de symbolen altijd leesbaar zijn, bijvoorbeeld 7 mm, of de schaal van de plattegrond nu 1:10 is of 1:100. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van dynamische blokken. Hierbij is het mogelijk om een voorbeeldplattegrond te plaatsen en daarna net zolang aan de muren te trekken totdat de plattegrond de juiste grootte heeft. De muurdikten en de arceringen worden in het blok op de voorgeschreven waarden gehouden. Een ander voorbeeld uit de metaal: U kiest een bout, sleept die naar de tekening en trekt deze uit totdat deze lang genoeg is. De bout krijgt dan alleen een maat die te koop is. De symbolen worden gepresenteerd op overzichtelijke toolpalettes. Omdat deze nieuwe technieken een andere manier van werken met zich meebrengt zijn voor internet een aantal voorbeeldfilmpjes gemaakt.

Nieuwe normen

De bibliotheek is aangepast aan de nieuwe symbolen en pictogrammen voor vluchtwegen en veiligheidsvoorzieningen NEN1414 en NEN-EN-ISO 7010. 

Voor ieder wat wils

De symbolen zijn zodanig geselecteerd, dat iedereen hier wel iets aan heeft. Er zitten duizenden symbolen in voor de bouw, de metaal, de elektro en electronica. Vooral de bibliotheek voor de bouw is uniek, omdat deze niet alleen bestaat uit algemene symbolen voor het aanmaken van een plattegrond. maar ook elektro- of veiligheidssymbolen en zeer specifieke Nederlandse zaken, zoals funderings- of dakdetails.

Toonaangevend

In Nederland en België kan TEC / CAD College gezien worden als een autoriteit op het gebied van Inventor en AutoCAD. Het opleidingsinstituut verzorgt al sinds 1988 de leerboeken voor de tekenprogramma’s. De auteur van de boeken is ingenieur Ronald Boeklagen die bij TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs opleidt in Inventor en AutoCAD.

Titel: 8000 Nederlandse symbolen voor AutoCAD (LT) versie 6

U kunt rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon (024) 356 56 77 of via internet www.cadcollege.nl.
Ook in de boekhandel verkrijgbaar onder ISBN 978-90-72487-84-1. Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, (+31) (0)24-35656-77. prijs: €49,50.