CADCollege logo
Persbericht: CADCollege Cloud (13-02-2013)

CADCollege Cloud

TEC/CAD College brengt jaren leuke interactieve programma's uit voor het leren lezen van technische tekeningen. Deze programma's beschrijven de regels van de technische tekening volgens Nederlandse normen. De programma's worden gebruikt in honderden scholen in het technisch onderwijs. De serie is nu omgezet naar de Cloud. Dit betekent vooral meer vrijheid voor leerling en docent. De leerlingen kunnen nu overal de lessen kunnen volgen op een pc, mac of iPad, zolang er maar een internetverbinding is. Ook de docent kan de klassen overal managen en is niet meer afhankelijk van het systeembeheer op school.

Omdat de regels van een technische tekening per vakrichting anders zijn, bestaan er verschillende programma┬┤s voor de bouw-, metaal-, installatie-, elektro- en autotechniek. Voor de leerlingen zijn deze lessen vooral leuk en duidelijk door de vele animaties die daarin zitten. Voorbeeldlessen

Gemak

Zowel de leerling als de docent hoeven niets te installeren. De docent maakt klassen aan, voegt eventueel leerlingen toe en zet de toetsen uit of aan. De resultaten worden beheerd vanuit een internet browser. De leerlingen volgen de lessen via Internet Explorer, Chrome, Safari of Puffin op een pc, een mac of ipad. De lessen kunnen zowel thuis als op school gevolgd worden. De leerlingen kunnen thuis oefenen, terwijl op school de toets wordt afgenomen. De docent zet daarvoor de toetsen alleen op een bepaald moment aan. Meer over de leerlingmanager

Beheer

De programma's en databases draaien op de servers van het CADCollege. Het onderhoud zoals het maken van backups wordt hiermee uitbesteed. De scholen betalen hiervoor een onderhoudsabonnement.

Technische specificaties

  • Leerlingcomputer Internet Explorer 7 en hoger, Apple safari en Google Chrome. Op de leerlingcomputer moet Flash zijn geinstalleerd.Voor een iPad of iPhone is een browser nodig die flash ondersteunt)
  • Docentencomputer:  Internet Explorer 7 en hoger, Apple Safari, Google Chrome of iPad. Flash is niet nodig.

Over TEC/ CADCollege

Het opleidingsinstituut TEC/ CAD College in Nijmegen verzorgt al sinds 1984 de standaard leerboeken voor AutoCAD en Inventor in Nederland en Belgi├ź. Tevens ontwikkelt zij de educatieve software voor technische scholing in Tekenregels en Tekeninglezen, de 'CAD College Series'. TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Centre &  Autodesk Authorised Publisher. Website: www.cadcollege.nl.