CADCollege logo
Persbericht: Boek AutoCAD 2015

TEC / CAD College brengt haar nieuwste boek AutoCAD 2015 uit


Het complete studie- en naslagwerk voor elk niveau CAD-tekenaar

Onder leiding van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang van de serie ‘AutoCAD, Computer Ondersteunend Ontwerpen’ uitgegeven. Dit jaar zijn belangrijke aanvullingen opgenomen in het boek die betrekking hebben op de nieuwe mogelijkheden van AutoCAD 2015, zoals de ONLINE mogelijkheden, de verdere ontwikkeling in het surface modelleren, de snelle content explorer, de krachtige aanpasmogelijkheden van VB.NET en Inventor Fusion.

Ideaal voor beginners

De auteur van AutoCAD 2015 heeft bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen zo de kans stap voor stap de basiskennis en –kunde van het CAD-tekenen te leren zonder dat zij worden overspoeld door ingewikkelde details. “Het dikke, gebonden boek lijkt beginnende CAD-tekenaars nog wel eens af te schrikken, maar dit is absoluut niet nodig. Ik ben van mening dat AutoCAD 2015 juist heel geschikt is voor beginners. Omdat de stappen zo klein zijn en er zoveel afbeeldingen zijn opgenomen is het een dik boek. De teksten zijn makkelijk te begrijpen en zijn voorzien van talloze voorbeelden. Doordat het boek een goede mix van theorie, geleide instructie en oefeningen bevat, is het ideaal voor zelfstudie,” aldus Boeklagen.

Ook voor ervaren gebruikers

Voor de experts in CAD-tekenen is AutoCAD 2015 ook een echte aanrader. Het boek bevat veel achtergrondinformatie en is met recht een compleet naslagwerk te noemen. Daarnaast krijgen gevorderde technisch tekenaars ook de kans om bij te leren. Naast basisinformatie, zoals de nieuwe interface, dynamische blokken en toolpalettes, kunnen zij specialistische zaken waaronder Sheetsets, VB.NET en fotorealistisch renderen leren.

Nieuw in 2015

De nieuwe functies van de laatste versies van het tekenprogramma AutoCAD komen uitgebreid aan bod. De laatste verbeteringen betreffen onder andere de nieuwe donkere interface met de veranderde statusregel, tabbladen en het welkomscherm. Er zijn veranderingen doorgevoerd omdat in AutoCAD 2015 vrijwel alle commando's previews hebben. Dat is erg handig. U merkt de voordelen vooral bij het kiezen van blokken. Er is een nieuw hoofdstuk opgenomen voor het werken met puntenwolken. De puntenwolken kunnen uw werk vergemakkelijken bij een verbouwing of ander werk dat aansluit bij iets dat al gebouwd is. U meet een gebouw op, u bewerkt de puntenwolk en u gebruikt deze voor de verbouwing. In de vorige versie van het boek is ingegaan in samenwerking zoals de nieuwe functie DesignFeed voor opmerkingen op een online tekening en AutoCAD 360. Hiermee kan iedereen gratis tekenen op het web of tablet. Verder is er een online koppeling gemaakt met de landkaarten van Bing flink verbeterd. Allerlei kleinere veranderingen zijn doorgevoerd om het tekenen soepeler te verlaten verlopen. Al deze veranderingen zijn opgenomen in het boek. Het boek is ook aangepast aan de nieuwste inzichten over hoe u AutoCAD kunt aanpassen aan uw situatie met dynamische blokken, toolpalettes en VB.NET. De gebruikers krijgen middels het boek toegang tot een uitgebreide bibliotheek van functies waarmee het aanpassen via VB.NET sterk vereenvoudigd wordt. Verder zijn middels het boek een aantal bonus lessen te downloaden.

Online ondersteuning

Bijzonder aan opleidingsinstituut TEC / CAD College is de online support die het de gebruikers van haar AutoCAD- en Inventor- en Revitboeken biedt. Boeklagen legt uit: “we willen graag AutoCAD-tekenaars helpen met het wegwijs worden in de technisch tekenwereld. Daarom bieden we tientallen instructiefilmpjes aan die oefeningen uit het boek demonstreren. Verder zijn er heel veel subroutines voor het aanpassen en duizenden symbolen gratis te downloaden en kan de gebruiker de opgedane kennis toetsen via de CADCollege Tools. De website is immens populair. Vooral beginnende gebruikers geven aan dat de online tools de ideale ondersteuning zijn voor zelfstudie.

Over TEC / CAD College

Het opleidingsinstituut TEC / CAD College verzorgt al jaren de standaardwerken voor AutoCAD en Inventor in Nederland en België. Ir. Ronald Boeklagen is naast auteur ook opleider bij het instituut in Nijmegen. Door het verzorgen van lessen weet Boeklagen wat de gebruiker van de boeken nodig heeft als ondersteuning om goed overweg te kunnen met AutoCAD. Zijn kunde als docent blijkt uit de Autodesk Award ‘Best ATC Instructor’ die hij heeft mogen ontvangen. TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Centre & Autodesk Authorised Publisher. Website: www.cadcollege.nl.

AutoCAD 2015, Computer Ondersteund Ontwerpen’, ir. R. Boeklagen, ISBN 978-90-72487-93-3.

Het boek is opgebouwd uit vijf delen en bevat in totaal 1824 pagina’s. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 810 pagina's, 3D ontwerpen 310, Koppelen en samenwerken 30, Aanpassen 400 en het naslaggedeelte bestaat uit 230 pagina’s.
U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon: 024  356 56 77 of via internet www.cadcollege.nl. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar. Mooi uitgevoerd: gebonden uitgave met leeslint, prijs: €59,50.