CADCollege logo
Persbericht: Schoolboek Revit 2014 (3-19-2014)

Schoolboek Revit 2014

Auteur: ir. R. Boeklagen

Nijmegen, 19 maart 2014
Uit handen van de bekende auteur Ir. R. Boeklagen geeft TEC/CADCollege deze maand een nieuw boek uit voor Revit 2014 Architectural. Het onderwijs is als eerste aan de beurt. Met deze paperback leert de leerling van het MBO en HBO stap voor stap de basis technieken van Revit. De boeken zijn Nederlandstalig en gebruiken Nederlandse bouwwijzen.

Onderwijs

De leerboeken Revit voor het MBO/HBO zijn gemaakt op verzoek van het technisch onderwijs in Nederland. Het leert de leerling stap voor stap alle 3D CAD-mogelijkheden. Alle lessen zijn geschreven in een prettig leesbare stijl. De lessen zijn met veel voorbeelden geillustreerd en bevatten veel oefeningen. De van oorsprong Nederlandse teksten en tekennormen zorgen ervoor dat uw student de juiste kennis opdoet. Door de combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen lenen de boeken zich ook voor zelfstudie. . 

U als docent en uw studenten maken gebruik van de studentensite van Autodesk waar u CAD-programma's als Revit gratis kunt downloaden. Ieder jaar opnieuw. En ieder jaar volgen er nieuwe boeken van TEC. Hierdoor gebruiken de studenten hun schoolcarriere lang de nieuwste en modernste software. Er wordt in de boeken geen gebruik gemaakt van uitbreidingen die u moet kopen. Alle templates en families die nodig zijn voor de lessen kunt u gratis downloaden. .

Voor beginners

De beginnende gebruiker van Revit kan goed met het boek uit de voeten door de sterke combinatie van theorie, geleide instructie en oefeningen. De oefeningen zijn uitgewerkt met filmpjes op internet. Het boek bevat zeer veel afbeeldingen en met kleine stapjes wordt u degelijk op weg geholpen. Alle basisfuncties die een bouwkundige ontwerper gebruikt, worden uitgebreid behandeld zoals: 3D modeleren met systeemfamilies zoals muren, vloeren en daken. Het documenteren, zoals bestektekeningen, detailtekeningen, uittrekstaten en ruimteplannen. Het uitbreiden van de systeemfamilies met nieuwe muren. Het uitbreiden van nieuwe standaardfamilies met ramen etc. Verder wordt de tekenwijze van het massa-modelleren geoefend.

Online ondersteuning

Bijzonder aan opleidingsinstituut TEC / CAD College is de online support die het de gebruikers van haar Inventor- en AutoCAD en Revit boeken biedt. Boeklagen legt uit: “we willen de tekenaars graag helpen met het wegwijs worden in de technisch tekenwereld. Daarom bieden we tientallen instructiefilmpjes aan die oefeningen uit het boek demonstreren. De website is immens populair. Vooral beginnende gebruikers geven aan dat de online tools de ideale ondersteuning zijn voor zelfstudie. "

Toonaangevend

In Nederland en België kan TEC / CAD College gezien worden als een autoriteit op het gebied van Inventor, AutoCAD en Revit. Het opleidingsinstituut verzorgt al sinds 1988 de leerboeken voor deze programma’s. De auteur van de boeken is ingenieur Ronald Boeklagen die bij TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs opleidt. Naast gewone cursussen begeleidt en doceert Boeklagen ook HBO-opleidingen. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux.

Revit 2014, Basisboek’, ir. R. Boeklagen, ISBN 978-90-72487-90-2

Het boek is opgebouwd uit twee delen en bevat in totaal 332 pagina’s. Het Deel Revit in Vogelvlucht beslaat 200 pagina's. Het deel modelleren, met daarin systeemfamilies, In-place modelleren, massa-modelleren en standaardfamilies omvat 100 blz.
U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon: 024 356 56 77 of via internet . Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar. Luxe uitvoering: gebonden uitgave met leeslint, prijs: '27,95.