CADCollege logo

Cursussen Unity

Unity biedt hulpmiddelen voor ontwerpers en ontwikkelaars. Deze starten met de 3D modellen van de Autodesk programma's en breiden deze uit met virtual reality, augmented reality (VR/AR) of een spelomgeving.
Door het gebruik van technieken als Level of details in textures en het vooraf doorrekenen en inbouwen van schaduw en reflectie zijn de presentaties met Unity extreem veel sneller dan die van de modeleersoftware. Bovendien kunt u interacties inbouwen, zoals een deur die open gaat als u er door loopt of de opbouw van een bouwcomponent toont als u in die richting kijkt.

Een technisch ontwerp gepresenteerd met de "look en feel" van een computerspel. De klant of de werkplaats verwacht niet anders van de ontwerpafdeling.


UATP

Unity voor uw carrièrekansen

Ben je klaar om vooruit te gaan?  Het gebruik van realtime 3D visualisaties groeit in de aankomende jaren volgens verschillende onderzoeken exponentieel, terwijl het aantal mensen die deze visualisaties kunnen maken achterblijft. Het aantal banen groeit veel sneller dan het gemiddelde op de arbeidsmarkt. Lees verder https://www.burning-glass.com/wp-content/uploads/Visualizing_future_3D_skills.pdf

Cursus: Unity Presentatie

In deze cursus leert u hoe u uw Revit/Inventor of 3ds Max model omzet naar een Real Time Visualisatie. Niet alleeen het 3D model wordt omgezet, maar ook de BIM Data! U kunt uw 3D model met andere delen ten behoeve van prachtige visualisaties of om inzicht te bieden in het bouwontwerp. Met een eigen ontworpen interface kunt u zelfs complexe interactie met het model bieden. Lees verder...

Cursus: Unity Games voor ontwikkeling en elektronisch spel

In deze cursus leert u hoe u een game ontwikkelt voor de computer en mobiele telefoon. Met verscheidene praktijkvoorbeelden worden 2D, 3D en mobiele games ontwikkeld. Er worden ook animaties gemaakt en interfaces voor uw menu's. Als laatste stap wordt gekeken naar de publicatie en het verdienmodel van uw product.

Cursus: Unity voor ontwikkeling van leermiddelen

In deze cursus leert u lesstof te ontwikkelen voor de 3D-bril (VR) of een computer-simulatie. Met behulp van echte interactie met een virtuele wereld kunnen lessen worden gegeven die tot nu toe nooit mogelijk zijn geweest! Na deze cursus kunt u interactie met de virtuele ruimte ontwikkelen, animaties maken ten behoeve van presentatie en uitleg en kunt dit allemaal tonen met een 3D bril.

Cerificering: Unity

Unity Certification-examens zijn bedoeld voor professionals, studenten en hobbyisten en testen de vaardigheden waarnaar werkgevers op zoek zijn. Examens zijn beschikbaar op meerdere niveaus en hebben betrekking op functiespecialisaties, wat ervoor zorgt dat er voor elke leerling een Unity-certificering is.

Er zijn 3 verschillende examenrichtingen in 3 verschillende niveau's:
 • Artist: U bent gespecialiseerd in visualisaties en modelleren.
 • Programmer: U bent gespecialiseerd in programmeren en ontwikkelen van gebruiksomgevingen.
 • Game Developer: U bent van alle markten thuis en u begint net. Dit is een algemene richting en hierin kunt u alleen op Associate niveau afstuderen.

Unity Certified Associate:
cursus voltooid daarna 3 maanden ervaring, aantal vragen 100 duur examen 1.5 uur

   Certified Associate Game Developer
   Certified Associate Artist
   Certified Associate Programmer


Unity Certified Professional
2 jaar praktijkervaring, 40 - 70 vragen, 2 uur.

   Certified Professional 3D Artist
   Certified Professional ProgrammerUnity Certified Expert
5 jaar praktijkervaring, 40 - 70 vragen, 3 uur.

   Certified Expert Technical artist: Shading and Effects
   Certified Expert Technical artist: Rigging and Animation
   Certified Expert Gameplay programmer

Unity bepaalt of het examen wel of niet met voldoende heeft afgerond. In het algemeen moet u 60% van de haalbare punten verdienen om het examen met succes te voltooien. U krijgt uw certificaat digitaal. Deze examens zijn internationaal erkend.
Behalve kennis van het Unity en vaardigheden met de omgang van de software, dient u ook goed de Engelse taal meester te zijn. De examens zijn namelijk in het Engels en worden ontwikkeld door Unity zelf. Zo kan een test op MBO-niveau zijn, maar wat Engels betreft altijd op HBO niveau liggen. Uiteraard kunt u woorden via internet opzoeken.
De testen kennen een tijdslimiet. Als u het examen niet haalt, kunt u het zo vaak als u wilt opnieuw aanvragen. U moet dan wel zo'n examen opnieuw aankopen.

Inschrijven

De prijzen van de examens liggen tussen €250 en €400, bel voor de huidige prijzen. U geeft zich op voor een examen via email of telefoon. We plannen dan samen de examendatum en tijd in.

Geldigheid

Een certificaat is 3 jaar geldig. Wilt u daarna aantonen dat uw kennis nog steeds up-to-date is dan dient u het examen opnieuw te maken.

HBO traject

Wilt u niet alleen aantonen dat u kennis over de software en vaardigheid in het gebruik van de software hebt, maar wilt u ook aangeven dat u over HBO denkniveau beschikt en zelfstandig CAD projecten kunt uitvoeren of managen, dan wordt u aangeraden om het HBO-traject te volgen.