CADCollege logo

Voor het Voorgezet onderwijs en het Technische onderwijs heeft TEC een aantal softwareprogramma´s ontwikkeld voor ruimtelijk inzicht en voor de regels van de technische tekening. Voor de technische scholen die gebruik maken van bedrijfssoftware van Autodesk zijn er de schoolboeken voor CAD.

CAD schoolboeken

De boeken AutoCAD voor het MBO en de boeken Inventor voor het MBO/HBO zijn gemaakt op verzoek van het Technisch onderwijs in Nederland. Het leert de leerling stap voor stap de eenvoudigste CAD tekentechnieken. Alle basis CAD-functies vind uw student in een prettig leesbare stijl, uitgebreid behandeld en met veel voorbeelden geillustreerd. De van oorsprong Nederlandse teksten en tekennormen zorgen er voor dat uw leerling de juiste kennis opdoet (denk aan millimeters, lagenindeling en kleuren). Voor elke versie van de software is een boek op maat. Door de combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent het boek zich uitstekend voor zelfstudie. U verwijst uw leerling eenvoudig naar de filmpjes van de oefeningen uit het boek op internet als extra bonus.

Computer Ondersteund Onderwijs

Een reeks van verschillende educatieve softwareprogramma's, elk met eigen onderwerpen en een eigen doelgroep.  De meeste  programma's zijn bedoeld voor een vak in het Technisch onderwijs. Trainer CAD en CARD zijn algemeen. Deze zijn bedoeld voor het Voorgezet onderwijs en voor de basisjaren van het Technisch onderwijs.

  • CADCollege Cloud
    Dit is een verzameling van zes programma's. U leert de regels van de technische tekening voor de bouw, de metaal, elektro-, installatie en autotechniek. Met Trainer CAD leert u uw leerlingen omgaan met een technisch tekenprogramma. Alles via Internet. U kunt vanaf iedere plaats de voortgang van uw cursisten volgen. Er zijn twee versies. Versie 6 is gebaseerd op HTML5. Daardoor zijn deze programma's te gebruiken op tablets en Chromebooks. 
  • CARD 3
    CARD biedt Computer Ondersteund Onderwijs voor ruimtelijk inzicht en projectieleer. Het wordt vooral gebruikt in het vak Techniek.