CADCollege logo

Leerboek en naslagwerk AutoCAD LT 2016, Computer Ondersteund Ontwerpen

Auteur ir. R. Boeklagen

AutoCAD LT2016 is een volledig, gebonden leerboek & naslagwerk. De grote hoeveelheid onderwerpen die het AutoCAD LT-boek aanbiedt, wordt behandeld aan de hand van de succesvolle mix van theorie, geleide instructie en oefeningen. Daardoor is het boek ideaal voor zelfstudie. De nieuwe gebonden uitgave is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties als ook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek tevens uitstekend te gebruiken als naslagwerk.

Alle onderwerpen zijn terug te vinden in deze uitgave of het nu gaat om het tekenen van een lijn of het aanmaken van een dynamisch blok. Als het niet in dit boek staat, dan kan AutoCAD LT het gewoon niet. De laatste tijd zijn er vooral veranderingen doorgevoerd, zodat u sneller werkt. Bijvoorbeeld de bemating is zodanig aangepast dat u met een enkel commando alle maatvarianten kunt plaatsen.
Daarnaast legt Boeklagen meer nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing ingevoerd om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts.

Bestelgegevens

Titel: AutoCAD LT2016, Computer Ondersteund Ontwerpen
Auteur: ir. Ronald Boeklagen
Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, 024 3565677
Distributie voor de boekhandel: Centraal Boekhuis, 
Bestel direct:
ISBN: 978-90-72487-99-5

Vernieuwingen

Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de veranderde interface en de nieuwe mogelijkheden van LT 2016. De meest in het oog springende verandering is het opstartvenster, de donkere interface en de previews in de commando's en blokken en de nieuwe en uitgebreide commando's zoals DIM en Revcloud. AutoCAD LT is beduidend gebruiksvriendelijker geworden omdat de opties van de functies makkelijker zijn te activeren. U kunt uw tekeningen en uw instellingen in de cloud opslaan, waardoor AutoCAD LT er op iedere computer waarop u werkt er hetzelfde uitziet en waardoor u altijd bij uw tekeningen kunt. U kunt satellietfoto's en afbeeldingen van kaarten opnemen in de tekening en ieder moment verversen of printen. Op deze wijze maakt u snel een situatieschets.
In een vorige versie is ook de sheetset toegevoegd. Dit is de elektronische variant van het tekeningpakket. U kunt hiermee meerdere tekeningen als een enkel geheel bewerken. U kunt dit tekeningpakket met een enkel commando printen, opsturen of archiveren. Een minder in het oog springende verandering is de toevoeging van het programma Content explorer, waarmee u door alle tekeningen kunt zoeken met de snelheid die u kent van Google. 
In vergelijking met voorgaande boeken zijn er een aantal nieuwe hoofdstukken aangemaakt voor dit lesboek. Er is een uitgebreid hoofdstuk bijgekomen over de sheetsets. Er is een volledig nieuw hoofdstuk gemaakt over het aanpassen van AutoCAD :LT door nieuwe toevoegfuncties te programmeren met VBA. In dat hoofdstuk wordt gebruik gemaakt van VBA dat een onderdeel is van Excel. De hoofdstukken over het opslaan van tekeningen, het tekeningbeheer en de blokken zijn uitgebreid met de mogelijkheden van AutoCAD Online  en Content Explorer. Iedere bladzijde van het boek is aangepast aan de nieuwe moderne interface.

Pagina´s

Pagina´s: 1008
Illustraties: > 1000
2D tekenen: 730 pagina´s, 47 uur
Aanpassen: 108 pagina´s, 26 uur
Naslagwerk: 165 pagina´s
Inhoudsopgave:

Instructiefilmpjes

instructiefilm AutoCAD LT leert u vooral door oefening. Er zijn honderden oefeningen opgenomen in dit boek. Als extra service bij dit boek heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen te demonstreren. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug. Kies in het menu links voor Uitgewerkte oefeningen.