CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

Leerboek en naslagwerk AutoCAD LT 2012, Computer Ondersteund Ontwerpen

Auteur ir. R. Boeklagen

AutoCAD LT2012 is de nieuwste LT-uitgave in de serie ‘Computer Ondersteunend Ontwerpen’ van de hand van gerenommeerd AutoCAD-auteur Ronald Boeklagen. AutoCAD LT2012 is een volledig, gebonden leerboek & naslagwerk. De grote hoeveelheid onderwerpen die het AutoCAD LT-boek aanbiedt, wordt behandeld aan de hand van de succesvolle mix van theorie, geleide instructie en oefeningen. Daardoor is het boek ideaal voor zelfstudie.

De nieuwe gebonden uitgave is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties als ook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek tevens uitstekend te gebruiken als naslagwerk.

Alle onderwerpen zijn terug te vinden in deze uitgave of het nu gaat om het tekenen van een lijn of het aanmaken van een dynamisch blok. Als het niet in dit boek staat, dan kan AutoCAD LT het gewoon niet. Vooral de user interface is sterk veranderd in vergelijking met oudere versies. U werkt nu met het lint (Eng: Ribbon). Daardoor werkt u sneller en overzichtelijker dan hiervoor. Daarnaast legt Boeklagen meer nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing ingevoerd om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts.

Bestelgegevens

Titel: AutoCAD LT2012, Computer Ondersteund Ontwerpen
Auteur: ir. Ronald Boeklagen
Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, 024 3565677
Distributie voor de boekhandel: Centraal Boekhuis
Bestel direct:
ISBN: 978-90-72487-73-5

Vernieuwingen

Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de veranderde interface en de nieuwe mogelijkheden van LT 2012. De meest in het oog springende verandering is de nieuwe toevoeging van de sheetset. Dit is de elektronische variant van het tekeningpakket. U kunt hiermee meerdere tekeningen als een enkel geheel bewerken. U kunt dit tekeningpakket met een enkel commando printen, opsturen of archiveren. U kunt zelf een inhoudsopgave maken van alle tekeningen in het tekeningpakket. Een minder in het oog springende verandering is de toevoeging van het programma Content explorer, waarmee u door alle tekeningen kunt zoeken met de snelheid die u kent van Google. Verder is er een online koppeling gemaakt tussen uw tekeningen en tekeningen die u via het WEB distribueert. Als u het toestaat, dan kunnen anderen via internet of via een tabletcomputer of smartphone uw tekening bekijken en voorzien van aantekeningen via AutoCADWS. Verder zijn een aantal commando´s verbeterd waaronder het Array commando.
In vergelijking met voorgaande boeken zijn er een aantal nieuwe hoofdstukken aangemaakt voor dit lesboek. Er is een uitgebreid hoofdstuk bijgekomen over de sheetsets. Er is een volledig nieuw hoofdstuk gemaakt over het aanpassen van AutoCAD :LT door nieuwe toevoegfuncties te programmeren met VBA. In dat hoofdstuk wordt gebruik gemaakt van VBA dat een onderdeel is van Excel. De hoofdstukken over het opslaan van tekeningen, het tekeningbeheer en de blokken zijn uitgebreid met de mogelijkheden van AutoCAD WS en Content Explorer. Iedere bladzijde van het boek is aangepast aan de nieuwe moderne interface.

Pagina´s

Pagina´s: 999
Illustraties: 1000
2D tekenen: 700 pagina´s, 47 uur
Aanpassen: 125 pagina´s, 26 uur
Naslagwerk: 165 pagina´s

Instructiefilmpjes

instructiefilm AutoCAD LT leert u vooral door oefening. Er zijn honderden oefeningen opgenomen in dit boek. Als extra service bij dit boek heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen te demonstreren. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug. Kies in het menu links voor Uitgewerkte oefeningen.