CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

Leerboek en naslagwerk AutoCAD LT 2011, Computer Ondersteund Ontwerpen

Auteur ir. R. Boeklagen

AutoCAD LT2011 is de nieuwste LT-uitgave in de serie ‘Computer Ondersteunend Ontwerpen’ van de hand van gerenommeerd AutoCAD-auteur Ronald Boeklagen. AutoCAD LT2011 is een erg volledig gebonden leerboek & naslagwerk. De grote hoeveelheid onderwerpen die het AutoCAD LT-boek aanbiedt, wordt behandeld aan de hand van de succesvolle mix van theorie, geleide instructie en oefeningen. Daardoor is het boek ideaal voor zelfstudie.

De nieuwe gebonden uitgave is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties als ook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek tevens uitstekend te gebruiken als naslagwerk.

Alle onderwerpen zijn terug te vinden in deze uitgave. Vooral de user interface is sterk veranderd in vergelijking met oudere versies. U werkt nu met het lint (Eng: Ribbon). Daardoor werkt u sneller en overzichtelijker dan hiervoor. Daarnaast legt Boeklagen meer nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing ingevoerd om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts.

Bestelgegevens

Titel: AutoCAD LT2011, Computer Ondersteund Ontwerpen
Auteur: ir. Ronald Boeklagen
Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, 024 3565677
Distributie voor de boekhandel: Centraal Boekhuis
Bestel direct:
ISBN: 978-90-72487-68-1

Vernieuwingen

Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de nieuwe interface en de nieuwe mogelijkheden van LT 2011. De meest in het oog sprekende veranderingen zijn de transparantie en de nieuwe arceermogelijkheden. Deze arceermogelijkheden zijn nu net zo uitgebreid als die van AutoCAD, waardoor AutoCAD LT tegenwoordig ook wel de naam AutoCAD 2D zou kunnen krijgen.
In vergelijking met voorgaande jaren zijn er een aantal nieuwe hoofdstukken aangemaakt voor dit lesboek. Er is een hoofdstuk bijgekomen over de mogelijkheden van de tabel en het veld. Het hoofdstuk over aanzichten (Eng: Views) en dat van Xref, images en PDF´s zijn sterk uitgebreid. Er zijn nieuwe hoofdstukken gemaakt voor de nieuwe positioneringmogelijkheden van LT, zoals Otrack en Extention. Bovendien zijn er nieuwe hoofdstukken gemaakt voor de dynamische blokken en voor het schrijven van macro's in de toolpalettes.

Pagina´s

Pagina´s: 936
Illustraties: 1000
2D tekenen: 670 pagina´s, 47 uur
Aanpassen: 110 pagina´s, 26 uur
Naslagwerk: 150 pagina´s

Instructiefilmpjes

instructiefilm AutoCAD LT leert u vooral door oefening. Er zijn honderden oefeningen opgenomen in dit boek. Als extra service bij dit boek heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen te demonstreren. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug. Kies in het menu links voor Uitgewerkte oefeningen.