CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

Leerboek AutoCAD & VB.NET

Auteur ir. R. Boeklagen
AutoCAD wordt vaak gezien als een grafisch programmeersysteem. AutoCAD is op vele manieren aan te passen en te kneden. Als u AutoCAD heeft aangepast, krijgt u een systeem op maat. Als u geen algemeen werk doet en als u AutoCAD heeft uitgebreid met de juiste functies, dan is deze sneller en efficiĆ«nter dan welk standaardprogramma dan ook. Het kost in het begin wel ontwikkeltijd, maar deze tijd wint u terug omdat u sneller werkt.

De drie meest gebruikte talen die gebruikt worden om AutoCAD aan te passen zijn AutoLisp, VBA en .NET. In oudere boeken van het CADCollege zijn de eerste twee talen beschreven. In dit boek wordt AutoCAD met de moderne taal VB.NET behandeld. Kennis over VB.NET  kunt u ook gebruiken voor iLogic in Inventor. Stap voor stap wordt u aan de hand genomen om AutoCAD uit te breiden met nieuwe 2D functies die uw tekenwerk versnellen tot 3D functies met geavanceerde opties zoals xData waarmee u AutoCAD uitbreid tot BIM.

Bibliotheek van routines

Het boek gaat gepaard met een uitgebreide bibliotheek van functies die u direct kunt gebruiken. Met deze bibliotheek bent u in recordtijd op weg.

Beginners

Het boek bevat hoofdstukken voor beginners in het programmeren. Hierin leert u de basis van het programmeren met VB.NET. U leert hoe uw programma's automatisch geladen worden in AutoCAD en u maakt programma's met nieuwe functies voor het 2D tekenen. 

Gevorderden

Voor de experts in het programmeren met VB.NET zijn hoofdstukken opgenomen voor het werken met 3D objecten, Xdata, het aanpassen, uitlezen of plaatsen van blokken met attributen en met dynamisch blokeigenschappen. U maakt  onder andere een stuklijstprogramma. U kunt blokken plaatsen die aangepast worden aan waarden uit een database of u voegt extra bouwinformatie toe zoals gebruikelijk bij BIM.

Bestelgegevens

Titel Leerboek AutoCAD & VB.NET. Er zijn meerdere versies  2017 - 2018 - 2019
Auteur
Uitgever TEC / CAD College te Nijmegen, (024) 3565677
Inhoudsopgave
ISBN Alleen verkrijgbaar als onderdeel van een cursus bij TEC / CADCollege
Uitgave Softcover, 288 pagina's