CADCollege logo
Persbericht: Boek AutoCAD 2016

TEC / CAD College brengt haar 100e boek uit: AutoCAD 2016

Auteur Ronald Boeklagen

Het complete studie- en naslagwerk voor elk niveau CAD-tekenaar

Onder leiding van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang van de serie ‘Computer Ondersteunend Ontwerpen’ uitgegeven. Dit 100e boek is voor AutoCAD en alle veranderingen van versie 2016 zijn opgenomen. AutoCAD is wederom makkelijker geworden. De veranderingen betreffen onder andere een makkelijker bematingsfunctie, krachtiger revisiewolken, de verbeterde PDF's en enige 3D-uitbreidingen.

Ideaal voor beginners

De auteur van AutoCAD 2016 heeft bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen zo de kans stap voor stap de basiskennis en –kunde van het CAD-tekenen te leren zonder dat zij worden overspoeld door ingewikkelde details. 'Het dikke, gebonden boek lijkt beginnende CAD-tekenaars nog wel eens af te schrikken, maar dit is absoluut niet nodig. AutoCAD 2016 is juist heel geschikt voor beginners. Omdat de stappen zo klein zijn en er zoveel afbeeldingen zijn opgenomen is het boek dik geworden. De teksten zijn makkelijk te begrijpen en voorzien van talloze voorbeelden. Doordat het boek een goede mix van theorie, geleide instructie en oefeningen bevat, is het ideaal voor zelfstudie,' aldus Boeklagen.

Ook voor ervaren gebruikers

Voor de experts in CAD-tekenen is dit boek voor AutoCAD 2016 ook een echte aanrader. Het boek bevat veel achtergrondinformatie en is met recht een compleet naslagwerk te noemen. Daarnaast krijgen gevorderde technische tekenaars ook de kans om bij te leren. Naast basisinformatie, zoals de nieuwe interface, dynamische blokken en toolpalettes, kunnen zij specialistische zaken, waaronder Sheetsets, VB.NET en fotorealistisch renderen leren.

Nieuw in 2016

De nieuwe functies van versie 2016 komen uitgebreid aan bod. De laatste verbeteringen betreffen onder andere het nieuwe commando DIM. Deze maakt het bematen van een tekening heel eenvoudig. Veel oudere bematingsfuncties zijn door deze nieuwe functie overbodig geworden. DIM gaat veel tijd besparen. Verder is er een nieuw commando voor een revisiewolk. De mogelijkheden voor PDF zijn flink uitgebreid. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een PDF van verschillende kwaliteit/compressie. De render-engine is volledig vernieuwt. Het is daardoor eenvoudig om de belichting in te stellen voor een mooie foto van een 3D-model. De functionaliteit van de puntenwolken is sterk vergroot. Als u een scan heeft gemaakt van uw omgeving of uw huis, dan kunt u deze met de nieuwe functionaliteit automatisch laten omzetten naar AutoCAD geometrie. U laat bijvoorbeeld automatisch een plattegrond maken vanuit een gescand bestand. Alle vernieuwingen komen uitgebreid aan bod en alle oefeningen worden gegeven vanuit de nieuwste functionaliteit.

Online ondersteuning

Bijzonder aan opleidingsinstituut TEC / CAD College is de online support die het de gebruikers van haar AutoCAD-, Inventor- en Revitboeken biedt. Boeklagen legt uit: 'We willen graag alle tekenaars en constructeurs helpen met het wegwijs worden in de technisch tekenwereld. Daarom bieden we tientallen instructiefilmpjes aan die oefeningen uit het boek demonstreren. Verder zijn er heel veel subroutines voor het aanpassen en duizenden symbolen gratis te downloaden en kan de gebruiker de opgedane kennis toetsen via de CADCollege Tools. De website is immens populair. Vooral beginnende gebruikers geven aan dat de online tools de ideale ondersteuning zijn voor zelfstudie.'

Over TEC / CAD College

Het opleidingsinstituut TEC / CAD College verzorgt al jaren de standaardwerken voor AutoCAD, Inventor en sinds kort ook Revit in Nederland en België. Ir. Ronald Boeklagen is naast auteur ook opleider bij het instituut in Nijmegen. Door het lesgeven weet Boeklagen precies wat de gebruiker nodig heeft en hoe hij/zij dit het beste leert. Zijn kunde als docent blijkt ook uit de Autodesk Award ‘Best ATC Instructor’ die hij heeft mogen ontvangen. TEC / CAD College Nijmegen is een door Autodesk Authorised Training Centre, -Acadamic Partner, -Certification Centre en -Authorised Publisher. Website: www.cadcollege.nl.

AutoCAD 2016, Computer Ondersteund Ontwerpen, ir. R. Boeklagen, ISBN 978.94.92250.00.1

Het boek is opgebouwd uit vijf delen en bevat in totaal 1824 pagina’s. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 820 pagina's, 3D ontwerpen 315, Koppelen en samenwerken 30, Aanpassen 380 en het naslaggedeelte 230 pagina’s.
U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon: 024  356 56 77 of via internet www.cadcollege.nl. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar. Mooi uitgevoerd en gebonden uitgave met leeslint, prijs: €59,50.