CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

AutoCAD, Inventor oefentest. Doe deze test, als u durft!

De oefeningen zijn een ondersteuning bij de lessen en boeken van TEC / CAD College. De les stopt niet na de cursus. U gebruikt het boek om verder te leren. U bekijkt de instructiefilmpjes voor als u vast zit en u gebruikt deze oefenvragen om te bepalen of u op de goede weg bent.

Boeken

De vragen en oefeningen worden gebruikt om te bepalen of de theorie begrepen is en of u het geleerde in de praktijk kunt gebruiken. Doorloop de vragen nadat u een hoofdstuk uit het boek heeft doorgenomen. Als de score erg laag is, doorloopt u de lessen dan opnieuw. Het heeft namelijk geen zin om verder te leren als u iets aan de basis niet goed heeft begrepen of eigen gemaakt. U kunt de vragen ook gebruiken om te bepalen of u de onderwerpen in dat betreffende hoofdstuk al kent, zodat u deze met een gerust hart kunt overslaan.

Indeling

Er zijn theoretische vragen en praktische oefeningen. De theoretische vragen zijn verdeeld over een aantal hoofdstukken. Per hoofdstuk wordt een ander onderwerp getoetst. Deze hoofdstuk indeling komt overeen met het AutoCAD/Inventor boek uit de serie 'Computer Ondersteunend Ontwerpen'.Tussen de theoretische vragen staan praktijkoefeningen. Deze slaan niet op een bepaald hoofdstuk, maar op alle voorgaande hoofdstukken.

Theorie

Voor de theoretische vragen heeft u geen bijzondere zaken nodig. De vragen bestaan voornamelijk uit meerkeuze vragen. Als u een hoofdstuk heeft doorgenomen, dan hoort u die vragen zonder meer te kunnen maken. U kunt rustig het AutoCAD of Inventor boek er naast gebruiken om terug te bladeren.

Praktijk AutoCAD / Inventor

Voor de praktijk moet u AutoCAD of Inventor op uw computer hebben geïnstalleerd. U heeft de pagina met de vraag open staan en u heeft het CAD programma open staan. Gebruik de Alt-tab-toetsen om te wisselen tussen de schermen.

Bij vrijwel alle vragen moet u iets tekenen of modeleren en wordt er achteraf gevraagd wat de lengte, het oppervlak of de inhoud is van wat u getekend heeft. U kunt de vragen dan ook alleen maken als u weet hoe u deze informatie opvraagt. Bekijk daarvoor een van de volgende filmpjes voor AutoCAD of Inventor .

Oefening Aantal deelnemers Gemiddelde Uitslagen
Oefeningen AutoCAD 2004-2009 7000 7,8 TAC1.pdf
Oefeningen AutoCAD 2010 300 6,3 TAC3.pdf
Kort Examen AutoCAD duur 1 uur 5 6,3 TAC2.pdf
       
Oefening Inventor 11 t/m 2009 1000 6,8 TIN1.pdf
In voorbereiding Oefening Inventor 2010      
In voorbereiding Examen Inventor