CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

BCAD


BCAD is een gebruiksvriendelijk, Nederlandstalig CAD programma. Het wordt gebruikt in scholen in het vak techniek, in het secundair onderwijs, als opstap naar AutoCAD en als eindsysteem voor eenvoudig tekenwerk. Alle basis 2D tekenfuncties zijn aanwezig, zodat u optimaal gebruik maakt van de voordelen van CAD. U maakt, wijzigt, bewaart en print uw tekeningen. BCAD tekeningen kunnen omgezet worden naar AutoCAD en visa versa. De bijgeleverde symbolenbibliotheek bevat symbolen uit de werktuigbouwkunde, de bouwkunde, de elektrotechniek, Elektronica en veiligheid.

Offline of Online

Er bestaan twee versies van dit programma:

  1. BCAD 5.3
  2. BCAD online

BCAD 5.3

BCAD 5.3 is de naam van de huidige versie van BCAD op Windows. Dit programma wordt op uw computer geinstalleerd. Voordelen: U heeft geen internetverbinding nodig. U kunt met grotere tekeningen werken dan met BCAD online.

BCAD online

Dit programma wordt niet geïnstalleerd. U neemt een abonnement en kunt daarna onbeperkt gebruik maken van dit programma via een internetverbinding. Het programma gebruikt Google Chrome, of Internet explorer 11. Voordelen: U hoeft niets te installeren en kunt het programma direct overal gebruiken, zelf op een goedkope computer als een Chromebook. Bovendien bevat BCAD online meer functies dan BCAD 5.3.

BCAD 5.3 Schermafdruk

Voorbeeld BCAD53. Klik voor een vergroting.

BCAD 5.3 Schermafdruk

Voorbeeld BCAD online Klik voor een vergroting.

Klik voor een volledig functieoverzicht van beide programma's. >