CADCollege logo
HBO traject: Uitleg
De opleiding is bedoeld voor technische MBO'ers of deelnemers met MBO werkervaring, die snel en gericht hogerop willen in hun werk. Ook is deze snelle opleiding in te zetten bij een andere HBO-studie als minor / keuzevak. De meeste opleidingen starten op een gevorderd niveau. U heeft dus al kennis van- en vaardigheden met AutoCAD, Inventor of Revit of u volgt daarvoor eerst een basis- of updatecursus (AutoCAD, Inventor of Revit). Twijfelt u, doe dan een oefentest. >> Heeft u al voldoende kennis en ervaring in de nieuwste versie, dan mag u direct aan de slag. U kiest een richting uit een van de vier HBO trajecten. Deze trajecten bestaan uit twee delen. Het eerste deel beslaat een reeks cursussen en het tweede deel bestaat uit een afstudeeropdracht die (als het kan) aansluit bij uw eigen werk. Zo krijgt u bij uw eerste stappen in de praktijk begeleiding van TEC. Natuurlijk wordt u ook voorzien van lesmaterialen, waaronder de software. De opleiding neemt in totaal 8 of 9 cursusdagen in beslag plus een afstudeeropdracht. Het levert u een officiëel HBO-certificaat op, 25 ECTS (European Credit Transfer System) en bovendien kent Autodesk u de titel ACE toe die u achter uw naam mag voeren.

 

 

CAD College HBO Trajecten

Toelatingseisen: 
1) MBO-4 getuigschrift (of gelijkwaardig door werkervaring)
2) ATC Certificaat, Basis- of Updatecursus AutoCAD, Inventor of Revit (in sommige gevallen niet)
 

 

ACE System Manager

ACE Mechanical Designer

ACE 3D Designer

ACE Architectural Designer

Cursussen:

AutoCAD Gevorderden  [3 dagen]
AutoCAD Optimalisatie [2 dagen]
AutoCAD & VB.NET [4 dagen]Optie: Autodesk Certificeringtest
Optie: Internetcursus Tekenregels

Totaal cursusdeel: 9 dagen
Cursussen:

Inventor Gevorderd [4 dagen]
Inventor Ontwerpen [4 dagen]
Optie:Tekenregels werktuigbouwOptie: Autodesk Certificeringtest
Optie: Internetcursus Tekenregels

Totaal cursusdeel: 8 dagen

Cursussen:

AutoCAD 3D [4 dagen]
Autodesk 3ds Max [4 dagen]
of
Autodesk 3ds Max Basis [4 dagen]
Autodesk 3ds Max Gevorderd [5 dagen]

Optie: Autodesk Certificeringtest
Optie: Internetcursus Tekenregels

Totaal cursusdeel: 8/9 dagen

Cursussen:

Revit Gevorderd [4 dagen]
Autodesk 3ds Max [4 dagen]
of
Revit Basis [4 dagen]
Revit Gevorderd [4 dagen]

Optie: Autodesk Certificeringtest
Optie: Internetcursus Tekenregels

Totaal cursusdeel: 8 dagen

Praktische eindopdracht en verslaglegging

(Presentatie en verdediging praktische eindopdracht)

HBO-Certificaat & Titel Autodesk Certified Engineer, ACEDe voordelen voor uw (toekomstige) werkgever zijn: het bedrijf heeft een ACE in dienst en de afstudeeropdracht is ten gunste van het bedrijf. De afstudeeropdracht staat onder professionele begeleiding. De afstudeeropdracht kan geschieden in de privé-tijd van de werknemer. U ontvangt studieboeken en de software van AutoCAD, Inventor, Revit of 3ds Max (studentenversie). Daarnaast heeft u het voordeel van de meerwaarde op uw CV en bent u op weg naar een HBO Getuigschrift. 

Kwaliteitswaarborg vindt plaats conform de richtlijnen van de Stichting Deeltijd Opleidingen welke ook zorg draagt voor het HBO-certificaat. Het opleidingstraject vindt niet plaats bij de SDO maar bij (de externe opleider) TEC/CAD College in Nijmegen. Toetsmomenten worden afgenomen in Nijmegen door docenten van de Hogeschool van Amsterdam. Door deze scheiding van opleiden en toetsen wordt volledige objectiviteit gegarandeerd ten aanzien van de studentresultaten. Niet alleen vanwege deze objectiviteit bent u in goede handen, ook de unieke opleidingsdidactiek (al meerdere malen bekroond met een award) staat garant voor een succesvol eindresultaat.

Gemiddeld duurt de studie 6 tot 8 maanden. Heeft u langer nodig dan krijgt u een uitloopmogelijkheid tot maximaal twee jaar (uitzonderlijke omstandigheden daargelaten). De SDO biedt, indien u dit wenst, een aansluitend traject voor MBA of Ingenieur. Bel TEC voor meer informatie (024) 3565677.

TEC / CADCollege, Kerkenbos 1018b, NL-6546 BA Nijmegen, tel: 024-3565677, fax: 024-3541931 email: info@ cadcollege.nl