CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    
CADCollege logo

Leerboek en naslagwerk AutoCAD LT 2009, Computer Ondersteund Ontwerpen

Auteur ir. R. Boeklagen

De uitgave over AutoCAD LT 2009 is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen. De gebonden uitgave is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken. Via de CADCollege Tools zijn aan de hand van dit boek duizenden symbolen te downloaden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich tevens voor zelfstudie. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek tevens uitstekend te gebruiken als naslagwerk.

Het boek is opgebouwd uit drie delen. Het eerste deel gaat over het 2D-tekenen en beslaat 610 pagina's. Dit deel is vooral gericht op de beginnende gebruiker van AutoCAD. Op gestructureerde wijze wordt alles uitgelegd wat nodig is voor een efficiënte omgang met AutoCAD LT. Deel 2 gaat over het Aanpassen van AutoCAD LT en is bestemd voor de gevorderde gebruiker. De leerstof is gericht op het toespitsen van de software op het werk. Bijvoorbeeld door het gebruik van toolpalettes of het aanmaken menu's, lijnsoorten of arceerpatronen. Het derde deel is het naslagwerk en bevat 135 pagina's aan overzichten. Deze gebruikt de lezer naast het werk en om snel beknopte informatie terug te vinden. Dit deel bevat tevens ook de index.

Bestelgegevens

Titel: AutoCAD LT2009, Computer Ondersteund Ontwerpen
Auteur: ir. Ronald Boeklagen
Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, 024 3565677
Distributie voor de boekhandel: Centraal Boekhuis,  voor Belgie: Agora Aalst
Bestel direct:
ISBN: 978-90-72487-59-9

Tekenregels

Alle onderwerpen zijn terug te vinden in deze uitgave. Vooral de user interface is sterk veranderd in vergelijking met voorgaande versies. U werkt nu met het lint (Eng: Ribbon). Daardoor werkt u sneller en overzichtelijker dan hiervoor.  Daarnaast legt Boeklagen meer nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing ingevoerd om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts.

Vernieuwingen

Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de nieuwe interface en de nieuwe mogelijkheden van LT 2009. Er is vrijwel geen bladzijde onveranderd gebleven. AutoCAD LT wordt steeds duidelijker AutoCAD 2D. 2D functies van AutoCAD worden overgenomen door LT. Er zijn daarom de laatste jaren een aantal nieuwe hoofdstukken aangemaakt voor dit lesboek. Er is een hoofdstuk bijgekomen over de mogelijkheden van de tabel en het veld. Het hoofdstuk over aanzichten (Engs: Views) en dat van Xref en images zijn sterk uitgebreid. In de laatste versie van dit boek zijn er al nieuwe hoofdstukken gemaakt voor de nieuwe positioneringmogelijkheden van LT zoals Otrack en Extention. Er zijn twee nieuwe hoofdstukken gemaakt voor de dynamische blokken. Er is een nieuw hoofdstuk gemaakt voor het schrijven van macro's in de toolpalettes.

Pagina´s

Pagina´s: 900
Illustraties: 1000
2D tekenen: 650 pagina´s, 45 uur
Aanpassen: 100 pagina´s, 25 uur 
Naslagwerk: 135 pagina´s


Instructiefilmpjes

instructiefilm AutoCAD LT leert u vooral door oefening. Er zijn honderden oefeningen opgenomen in dit boek. Als extra service bij dit boek heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen te demonstreren. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug. Kies in het menu links voor Uitgewerkte oefeningen.


TEC / CADCollege, Kerkenbos 1018b, NL-6546 BA Nijmegen, tel: 024-3565677, fax: 024-3541931 email: info@ cadcollege.nl