CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    
CADCollege logo

Leerboek en naslagwerk voor AutoCAD LT2007, Computer Ondersteund Ontwerpen

Auteur ir. R. Boeklagen

De nieuwe uitgave over AutoCAD is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen. De nieuwe gebonden uitgave is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken. Via de CADCollege Tools zijn aan de hand van dit boek duizenden symbolen downloaden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich tevens voor zelfstudie. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek tevens uitstekend te gebruiken als naslagwerk.

Bestelgegevens

Titel: AutoCAD LT2007, Computer Ondersteund Ontwerpen
Auteur: ir Ronald Boeklagen
Uitgever: TEC / CADCollege te Nijmegen, 024 3565677
Distributie voor de boekhandel: Centraal Boekhuis,  voor Belgie: Agora Aalst
Bestel direct:
ISBN: 90.72487.50.8 (of 978-90-72487-50-6)

Tekenregels

Alle onderwerpen zijn terug te vinden in deze uitgave. Het 2D tekenen is uitgebreid met aanzichten, zoals bijvoorbeeld gebroken aanzichten. Daarnaast legt Boeklagen meer nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing ingevoerd om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts.

Vernieuwingen

Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de nieuwe mogelijkheden van LT 2007. Er zijn vier compleet nieuwe hoofdstukken gemaakt. Er is een hoofdstuk bijgekomen over de nieuwe positioneringsmogelijkheden van LT zoals Otrack en Extention. Er zijn twee nieuwe hoofdstukken gemaakt voor de dynamische blokken. Er is een nieuw hoofdstuk gemaakt voor het schrijven van macro's in de toolpalettes. De hoofdstukken over het 3D tekenen zijn verwijderd, omdat de 3D functies van LT steeds meer achter lopen bij wat gebruikelijk is bij andere programma's. Het heeft geen zin hier iets van te leren.

Pagina´s

Pagina´s: 900
Illustraties: 1000
2D tekenen: 650 pagina´s, 48 uur
Aanpassen: 110 pagina´s, 24 uur
Naslagwerk: 135 pagina´s

Instructiefilmpjes

instructiefilm AutoCAD LT leert u vooral door oefening. Er zijn honderden oefeningen opgenomen in dit boek. Als extra service bij dit boek heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen te demonstreren. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug. Kies in het menu links voor Uitgewerkte oefeningen.


TEC / CADCollege, Kerkenbos 1018b, NL-6546 BA Nijmegen, tel: 024-3565677, fax: 024-3541931 email: info@ cadcollege.nl