CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    
CADCollege logo

Leerboek en naslagwerk AutoCAD 2010, Computer Ondersteund Ontwerpen

Auteur ir. R. Boeklagen

Het standaard studieboek & naslagwerk voor AutoCAD versie 2010, geschikt voor de beginnende en ervaren technisch tekenaar in de werktuigbouwkunde, architectuur, elektrotechniek en vele andere toepassingen.

Het boek AutoCAD 2010 is geschikt voor elke gebruiker; voor een starter die net kennismaakt met AutoCAD, maar ook voor de gevorderde gebruiker. De beginner leert stapsgewijs het technisch tekenprogramma te gebruiken. Daarbij wordt in het boek het kwalitatief sterke samenspel van theorie, geleide instructie en oefeningen toegepast. De auteur, Ronald Boeklagen, heeft ook veel tips en aanwijzingen in het boek opgenomen om het leerproces en de praktijk te vergemakkelijken.
Naast deze mogelijkheid tot zelfstudie leent het boek zich ook uitstekend als naslagwerk. De AutoCAD-expert vindt in dit boek bijvoorbeeld complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden terug. Ook zijn de functies die zijn toegevoegd in versie van 2010 apart aangegeven, zodat de ervaren gebruiker weer snel zijn weg kan vinden in de nieuwe software.
Het boek AutoCAD 2010 is Nederlands van origine wat betekent dat u de juiste kennis opdoet van de Nederlandse tekennormen, zoals het werken in millimeters, lagenindeling en kleurgebruik. Bovendien is de tekst in een toegankelijk stijl geschreven, waarbij alle CAD-functies uitgebreid aan bod komen en worden vergezeld van duidelijke voorbeelden.

Bestelgegevens

Titel AutoCAD 2010, Computer Ondersteund Ontwerpen
Auteur ir Ronald Boeklagen
Uitgever TEC / CADCollege te Nijmegen, (024) 3565677
Distributie voor de boekhandel Centraal Boekhuis / België: Agora Aalst
Bestel direct
ISBN 978-90-72487-62-9
Prijs € 59,50

2D tekenen

Naast de basiskennis van het 2D tekenen waaronder de nieuwe verduidelijkte interface met het lint (Ribbon) komen ook gevorderde onderwerpen aan bod zoals layouts, xref´s, dynamische blokken, sheetsets en templates. Verbeteringen voor AutoCAD 2010:


  • Een nieuw hoofdstuk over het parametrisch tekenen
  • Het hoofdstuk Dynamische blokken is volledig anders opgezet en veranderd naar parametrische blokken
  • Het hoofdstuk Dynamische blokken 2 is verbeterd
  • De hoofdstukken over Xrefs zijn uitgebreid met de nieuwe mogelijkheden die er zijn om PDF´s te koppelen
  • Handige hulpmiddelen worden behandeld zoals de actierecorder en de navigatiekubus.

Dit is maar een greep uit de verbeteringen voor AutoCAD 2010, want de lezer zal al snel doorhebben dat het hele boek goed onder handen is genomen. Zo heeft Boeklagen bijvoorbeeld een verbeterde werkwijze voor de schaal van de tekeningen door het hele boek verweven.

3D ontwerpen

De hoofdstukken over het 3D ontwerpen zijn verder uitgebreid en bevatten alle nieuwe mogelijkheden. In versie 2007 is het volumemodeleren uitgebreid en zijn de lampen en materialen volledig vernieuwd vanwege de nieuwe mogelijkheden. Voor AutoCAD 2010 is het vrijvorm- of meshmodeleren in verschillende hoofdstukken opgenomen.

Aanpassen

Het gedeelte over het aanpassen van de menu's, de toolpalettes en de macro-recorder is herzien. Omdat de macro's veel makkelijker gewijzigd worden in een toolpalette dan in een menu is de nadruk van het boek verschoven van menu naar toolpalette. Er is een gedeelte bijgekomen die de koppeling tussen VBA en de dynamische blokken behandeld.

Pagina´s

Pagina´s 1862
Illustraties 2100
2D tekenen, nieuw: parametrisch tekenen 820 pagina's, 65 uur
3D tekenen, nieuw: vrijvorm modelleren 350 pagina's, 38 uur
Koppelen en Samenwerken met MS Office en internet 60 pagina´s, 4 uur
Aanpassen, nieuw: Lint (Ribbon), Actierecorder en VBA 390 pagina's Optimalisatie (150 blz) 25 uur, VBA (240 blz) 36 uur
Naslagwerk 240 pagina´s

Instructiefilmpjes

instructiefilm AutoCAD leert u vooral door oefening. Er zijn honderden oefeningen opgenomen in dit boek. Als extra service bij dit boek heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen te demonstreren. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug. Kies in het menu links voor Uitgewerkte oefeningen.


TEC / CADCollege, Kerkenbos 1018b, NL-6546 BA Nijmegen, tel: 024-3565677, fax: 024-3541931 email: info@ cadcollege.nl