CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    
CADCollege logo

Leerboek en naslagwerk AutoCAD 2009, Computer Ondersteund Ontwerpen

Auteur ir. R. Boeklagen

Het standaard leerboek & naslagwerk voor AutoCAD versie 2009.

Leer stap voor stap omgaan met deze nieuwste versie van AutoCAD. Het boek is geschreven in een prettig leesbare stijl, met zeer veel voorbeelden en illustraties. De van oorsprong Nederlandse teksten en tekennormen zorgen ervoor dat u de juiste kennis opdoet (werken in millimeters, lagenindeling, kleurgebruik). De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich prima voor zelfstudie. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden, dient dit boek tevens uitstekend als naslagwerk.

Het boek is gemaakt voor zowel de beginnende als de gevorderde gebruiker. De functies en begrippen zijn makkelijk terug te vinden met de index. De aanwijzingen en tips zullen u tijd besparen en uw werk vergemakkelijken in de werktuigbouwkunde, bouwkunde, architectuur, elektrotechniek en andere toepassingen.
De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van 2009 staan apart aangegeven, zodat ook ervaren gebruikers weer snel op weg zijn in de nieuwe versie.

Bestelgegevens

Titel AutoCAD 2009, Computer Ondersteund Ontwerpen
Auteur ir Ronald Boeklagen
Uitgever TEC / CADCollege te Nijmegen, (024) 3565677
Distributie voor de boekhandel Centraal Boekhuis / België: Agora Aalst
Bestel direct
ISBN 978-90-72487-58-2
Prijs € 59,50

2D tekenen

Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor gevorderde gebruikers. Naast de basiskennis van het 2D tekenen waaronder de nieuwe verduidelijkte interface met het Lint (Ribbon) in plaats van de werkbalken en Dynamische blokken komen ook onderwerpen aan bod als Sheetsets en fotorealistisch renderen. Ook behandelt Boeklagen de tekenregels, begrotingen en calculaties en handige hulpmiddelen als de actierecorder en de navigatiekubus. De verbeterde werkwijze voor de schaal van de tekening is door het hele boek verweven.

3D ontwerpen

De hoofdstukken over het 3D ontwerpen zijn verder uitgebreid en bevatten alle mogelijkheden. Vanaf versie 2007 is het 3D tekenen in AutoCAD helemaal anders als 2006 en voorgaande versies. De mogelijkheden zijn uitgebreid en het gebruiksgemak is toegenomen. In 2008 zijn de lampen aangepast.

Aanpassen

Het gedeelte over het aanpassen van menu's en Toolpalettes is herzien. Omdat de macro's veel makkelijker gewijzigd worden in een Toolpalette dan in een menu is de nadruk van het boek verschoven van menu naar Toolpalette. Er is een gedeelte bijgekomen die de koppeling tussen VBA en de dynamische blokken behandeld.

Pagina´s

Pagina´s 1800
Illustraties 2100
2D tekenen 750 pagina's, 64 uur
3D tekenen 310 pagina's, 36 uur
Koppelen en Samenwerken 60 pagina´s, 4 uur
Aanpassen 430 pagina's Optimalisatie (150 blz) 25 uur, VBA (300 blz) 48 uur
Naslagwerk 230 pagina´s

Instructiefilmpjes

instructiefilm AutoCAD leert u vooral door oefening. Er zijn honderden oefeningen opgenomen in dit boek. Als extra service bij dit boek heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen te demonstreren. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug. Kies in het menu links voor Uitgewerkte oefeningen.


TEC / CADCollege, Kerkenbos 1018b, NL-6546 BA Nijmegen, tel: 024-3565677, fax: 024-3541931 email: info@ cadcollege.nl