CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

CADCollege series 5.3 wordt vervangen door CADCollege Cloud

De programma's uit de serie CADCollege Series zijn vervangen door CADCollege Cloud. De lessen zijn in beide programma's hetzelfde. Het docentenprogramma is makkelijker en mooier. CADCollege Cloud is alleen te gebruiken via internet. Er hoeft dus niets meer geinstalleerd te worden en u heeft geen onderhoud. U bent alleen maar bezig met uw leerlingen. Deze pagina beschrijft de vorige versie. Als u nog werkt met CADCollege Series dan wordt u aangeraden om zo spoedig mogelijk om te gaan naar CADCollege Cloud.


CADCollege series 5: De regels van de technische tekening

Een serie educatieve programma´s die de regels van de technische tekening uitlegt volgens de Nederlandse normen. Een tekening is meer dan een projectie van aanzichten. De aanzichten worden aangeleerd in het programma CARD. In de lessen van de CADCollege series komen alle andere onderwerpen aan bod zoals de notaties voor bematen en symbolen. Omdat de regels per vakrichting weer anders zijn, bestaan er verschillende programma´s voor de bouw-, metaal-, installatie, elektro- en autotechniek. In de hele serie wordt gebruik gemaakt van dezelfde leerlingconsole, internetconsole en docentenprogramma. De inhoud van de lessen is geheel vakgericht. Naast de verschillende programma's voor Tekeninglezen is er ook het programma Trainer CAD voor het leren tekenen met een CAD systeem. Trainer CAD wordt bij elk vak gebruikt.

Versie 5.3

Versie 5.3 werkt zowel op een netwerk als via internet. De resultaten worden beheerd vanuit een enkel programma op de computer van de docent. De leerlingen volgen de lessen op de leerlingconsole op het netwerk van uw school of via Internet Explorer op school of vanuit huis. De docent kan alle resultaten van alle leerlingen bijhouden vanaf zijn computer. Dit programma 'Leerling manager professional' kan de resultaten op drie verschillende manieren weergeven

 • De resultaten van alle leerlingen van het netwerk op uw school
 • De resultaten van alle leerlingen van uw klassen op internet
 • Een combinatie van de resultaten van het netwerk van school en op internet.

De docent kan klassen op het netwerk aanmaken en beheren of klassen op internet.

Voordelen van CADCollege series 5.3 tov 5.0

 • Voor de leerlingen leuk en duidelijk. De lessen zijn geschreven in Flash. Hierdoor zijn deze leuke en meer interactief. Uren lessen met veel interactie. 
 • Voor de docent makkelijk: De docent hoeft bij de pc-installatie slechts een programma te installeren, terwijl de leerlingen de lessen volgen via Internet Explorer.

Technische specificaties

 • Leerlingcomputer vanaf Windows XP, Vista, Zeven. 32- en 64-bits
 • Internetbrowser: Internet Explorer 7 (werkt ook met Apple safari en Google Chrome,) (werkt niet met een iPad)
 • Docentencomputer: Vanaf Windows XP, Vista, Zeven. 32- en 64-bits.

Internet of netwerk

 • De lessen zijn hetzelfde, het resultatenbeheer is vrijwel hetzelfde
 • Voordelen voor een netwerkinstallatie: De lessen op het netwerk zijn aanpasbaar, er zijn veel instelmogelijkheden, u kunt leerlingen van een klas naar een andere verhuizen. De leerlingconsole staat gasten toe en is overzichtelijker dan Internet Explorer.
 • Voordelen voor internet: Er hoeft alleen iets op de docentencomputer geïnstalleerd te worden. Geen of weinig onderhoud.